La Fira ViBa ha donat el tret de sortida als actes centrals aquest dimecres amb el sopar organitzat per Bages Impuls que ha aplegat una norantena de comensals a les veles del Mas de la Sala. Inicialment, el sopar s'havia de dur a terme a la Torre Lluvià, però les previsions de pluja van fer prudent portar-lo, finalment, sota cobert al complex de Sallent.
Els restaurants Bacasis, Castelladral, Cau de l'Ateneu, Laida i Mas de la Sala van demostrar que els productes de proximitat també són adequats per als plats més elaborats, amb pinzellades d'alta cuina, en un sopar que, cal agrair a xefs, cuiners i productors, hauria estat molt més car sense el seu esperit vocacional i de difusió de la producció i el treball gastronòmic del Bages. Tot plegat, a més, maridat amb vi dels cellers Abadal, Fargas-Fargas, Collbaix-El Molí i Oller del Mas que va permetre triar entre una desena de referències. El sopar arribava després d'un tast de vins de varietats recuperades que, aquest sí, es va poder celebrar a la Torre Lluvià, però en interior.
L'àpat va consistir en una profiterola de brandada de bacallà, humus de pèsol del ganxo, coca freda del Serrallo amb seitons i romesco, arròs de verdures de temporada i espatlles de conill amb salsa de most i duet de cremós. De postre es va servir un pastís de formatge amb el seu gelat i reducció de vi ranci.
Els productes d'horta van ser aportats per Cal Codony, Les Arnaules i Cal Climent; el conill per Cal Tatjé; el formatge del postre per Cal Cantaré; el vi ranci de solera per l'Oller del Mas, i el pa pel Forn de Cabrianes. El conill va ser marinat amb cava brut nature de Gibert i el seu most va sortir dels ceps apadrinats del Mas de la Sala.
El sopar va permetre tastar les primeres albergínies blanques de les Arnaules de la temporada que van acompanyar el plat d'arròs, i també experimentar amb el Dolç de Foc Espurnes 2021, el vi bullit rescatat per Abadal.
El Sopar del ViBa mostra que també es pot fer alta cuina amb producte de proximitat
Una norantena de comensals donen el tret de sortida als actes centrals de la Fira del Vi del Bages
ARA A PORTADA
-
-
-
El govern de Manresa respon a Junts que el relleu generacional al comerç ja ho cobreix Reempresa Pere Fontanals
-
L'Ajuntament de Manresa estudiarà crear un itinerari segur per a vianants entre Les Cots i els Dolors Pere Fontanals
-
El nou servei de bicicleta elèctrica compartida, el Baik, ja té cent persones preinscrites Pere Fontanals
- Pere Fontanals
- Responsable de NacióManresa
Publicat el 01 de juny de 2023 a les 08:58
Actualitzat el 01 de juny de 2023 a les 09:09
Et pot interessar
-
Societat
Manresa impulsa una campanya de Nadal per promoure la compra de proximitat
-
Societat
El SAD de Manresa reparteix lots de Nadal a totes les persones ateses als domicilis
-
Societat
L'Ajuntament dedica el calendari del 2026 a la fauna del riu Cardener al seu pas per Manresa
-
Societat
El campanar del Roser de Súria tornarà a sonar gràcies als pressupostos participatius
-
Societat
Santpedor acaba els treballs de millora ambiental a la riera de Joncadella, al Mirador de Montserrat
-
Societat
Castellbell i el Vilar iniciarà al gener el Pla Especial del Catàleg de masies i cases rurals
