La Fira ViBa ha donat el tret de sortida als actes centrals aquest dimecres amb el sopar organitzat per Bages Impuls que ha aplegat una norantena de comensals a les veles del Mas de la Sala. Inicialment, el sopar s'havia de dur a terme a la Torre Lluvià, però les previsions de pluja van fer prudent portar-lo, finalment, sota cobert al complex de Sallent.
Els restaurants Bacasis, Castelladral, Cau de l'Ateneu, Laida i Mas de la Sala van demostrar que els productes de proximitat també són adequats per als plats més elaborats, amb pinzellades d'alta cuina, en un sopar que, cal agrair a xefs, cuiners i productors, hauria estat molt més car sense el seu esperit vocacional i de difusió de la producció i el treball gastronòmic del Bages. Tot plegat, a més, maridat amb vi dels cellers Abadal, Fargas-Fargas, Collbaix-El Molí i Oller del Mas que va permetre triar entre una desena de referències. El sopar arribava després d'un tast de vins de varietats recuperades que, aquest sí, es va poder celebrar a la Torre Lluvià, però en interior.
L'àpat va consistir en una profiterola de brandada de bacallà, humus de pèsol del ganxo, coca freda del Serrallo amb seitons i romesco, arròs de verdures de temporada i espatlles de conill amb salsa de most i duet de cremós. De postre es va servir un pastís de formatge amb el seu gelat i reducció de vi ranci.
Els productes d'horta van ser aportats per Cal Codony, Les Arnaules i Cal Climent; el conill per Cal Tatjé; el formatge del postre per Cal Cantaré; el vi ranci de solera per l'Oller del Mas, i el pa pel Forn de Cabrianes. El conill va ser marinat amb cava brut nature de Gibert i el seu most va sortir dels ceps apadrinats del Mas de la Sala.
El sopar va permetre tastar les primeres albergínies blanques de les Arnaules de la temporada que van acompanyar el plat d'arròs, i també experimentar amb el Dolç de Foc Espurnes 2021, el vi bullit rescatat per Abadal.
El Sopar del ViBa mostra que també es pot fer alta cuina amb producte de proximitat
Una norantena de comensals donen el tret de sortida als actes centrals de la Fira del Vi del Bages
Ara a portada
-
Cultura i Mitjans Les Caramelles de Súria, guardonades en els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral Redacció
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
-
Societat Crida manresana per trobar fotografies relacionades amb la Via de Sant Ignasi i les Escodines Redacció
-

- Pere Fontanals
- Responsable de NacióManresa
Publicat el 01 de juny de 2023 a les 08:58
Actualitzat el 01 de juny de 2023 a les 09:09
Et pot interessar
-
Societat El COAC cedeix a Plataforma per la Llengua l'ús de la sala de reunions de la Casa Lluvià
-
Societat L'Ajuntament de Manresa iniciarà dilluns la reurbanització del carrer Santa Maria
-
Societat L'Ajuntament de Manresa i la Federació de barris renoven el conveni del Pla de Desenvolupament Comunitari
-
Societat Obertes les inscripcions a la 18a edició del campus d'estiu Vitamina de Sant Fruitós