Les Fundacions Alícia i Clínic fan front comú per millorar la vida dels diabètics

El treball inclou diverses línies de recerca com la incorporació de nous cereals en la dieta i l'increment de volum dels aliments sense augmentar el seu contingut en hidrats de carboni ni calories

Publicat el 23 d’octubre de 2009 a les 17:11

El cuiner Ferran Adrià, en un moment del taller que s´ha fet a la Fundació Alícia. Maria Alba Riu

La Fundació Alícia i la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica (FCRN) col·laboren en un projecte comú per tal de millorar la qualitat de vida dels diabètics. El treball inclou diverses línies de recerca com la incorporació de nous cereals en la dieta i l'increment de volum dels aliments sense augmentar el seu contingut en hidrats de carboni ni calories. L'objectiu és que les persones diabètiques "no se sentin malaltes" i que sàpiguen que també poden fer una cuina "creativa", ha explicat Ramon Gomis, director de la Fundació Clínic. Els xefs Ferran Adrià, Joan Roca i Nando Jubany han dut aquest divendres el projecte als fogons a través de diferents plats cuinats per a diabètics.

Nando Jubany ha cuinat, per exemple, un plat amb llenegues i escarmarlans. Una mostra que la cuina per a diabètics pot ser "creativa" i que no ha de diferir massa del plat que pot menjar un persona que està sana.

"Volem aconseguir que els diabètics no se sentin malalts", repeteix Ramon Gomis, director de la Fundació Clínic. Les persones que tenen diabetis han de saber que hi ha una "manera nova" d'enfocar l'alimentació i que també pot ser "creativa".

I és que l'alimentació és una de les parts fonamentals en el tractament de la diabetis. En aquest sentit, des de la Fundació Clínic, expliquen que és de gran importància tenir un ampli coneixement alimentari i especialment d'aquells aliments que contenen hidrats de carboni, ja que són els que tenen una acció més directa sobre els valors de glucosa de la sang.

Ramon Gomis, director de la Fundació Clínic, ha explicat que una de les vessants del projecte és fer recerca sobre diferents aliments i l'altra és donar les eines per tal de facilitar aquest tipus de cuina. Amb aquest objectiu s'han editat materials, tan educatius com pràctics, com dos receptaris, per tal facilitar el control del consum dels hidrats de carboni. A més a més, la iniciativa inclou tallers de formació per als diabètics.

Un d'aquests tallers s'ha fet aquest divendres a la Fundació Alícia, al complex Món Sant Benet, que es vol convertir en un "referent mundial" en salut, alimentació i diabetis, ha destacat el cuiner Ferran Adrià.