08
de març
de
2024, 16:38
Actualitzat:
17:11h
La Torre Busquet de Manresa ha acollit aquest dijous la presentació del llibre Bacallà, Salut i Sort! Una reivindicació de Diego Alías Borjas, a càrrec del mateix autor, en una presentació original i emotiva en què es van barrejar família, gastronomia i amistat. L'acte va ser un tast dels ingredients que es poden trobar en el llibre: persones i les seves històries, converses, passions, coneixements, platets de bacallà i música, un dels ingredients "no secrets" de la família Alías Borjas. El llibre és el segon del segell editorial Tasteu com a casa, creat per la Joviat i Parcir.
La veu sorpresa d'un simpàtic bacallà femella sonava alt per la sala i convidava les més de dues-centes persones assistents a passar una bona estona en companyia del seu amic Diego Alías. Seguidament era Jordi Vilaseca, president de la Fundació Joviat i coeditor del segell editorial Tasteu com a casa, creat amb Parcir, qui donava la benvinguda agraint a tothom qui havia fet possible el nou segell, començant amb les arrels familiars del protagonista i acabant amb tot l'equip de la Torre Busquet
Després va ser Pep Palau, codirector i fundador de Fòrum Gastronòmic, qui va conduir els assistents per un viatge bacallaner a través del temps i de l'espai, amb el qual va fer delir i entrar de ple en el llibre. "No és un llibre de cuina típic, no hi ha receptes... és un gran viatge que roda pel món i torna a Josa...", va dir Palau, segons el qual "és un exercici de memòria, que és un dels béns més preuats que tenim". La directora del projecte, Núria Farizo, i l'equip redactor, Marta Heredia i Josep Alert, van sortir en escena després d'aquesta classe magistral de gastronomia, i van explicar el procés creatiu d'un llibre escrit a sis mans amb Màrius Ferrer com a expert culinari, professor de l'Escola d'Hoteleria, que en el seu dia va ser tutor de Diego Alías.
La següent intervenció va anar a càrrec del protagonista, Diego Alías, que va mantenir una conversa distesa i divertida amb el presentador. Alías va exposar els orígens de la seva trajectòria i els valors de la cuina del seu restaurant de Josa de Cadí, Ca l'Amador. El xef santjoanenc, que va reflexionar sobre els canvis en la cuina del bacallà, va exaltar els sabors que ens lliguen a les nostres arrels i va reconèixer la cuina de les àvies com allò més preuat i autèntic que tenim.
L'acte es va cloure amb unes paraules d'Antoni Daura, d'editorial Parcir, que va apuntar les característiques de la col·lecció Tasteu com a casa, de la qual Bacallà, Salut i Sort! és el segon volum. Daura va deixar la porta oberta a nous títols gastronòmics.
La veu de Celeste Alías i la guitarra de Santi Careta ompliren la sala d'art, amb la interpretació de dos temes d'un dels cantautors preferits de Diego Alías, Franco Battiato: Perspectiva Nevsky i Centro de gravedad permanente. Un dels moments més especials i emotius del vespre va ser quan Celeste Alías va sortir amb Virginia, la seva mare, per cantar juntes el bolero Toda una vida, un regal per als sentits.
La veu sorpresa d'un simpàtic bacallà femella sonava alt per la sala i convidava les més de dues-centes persones assistents a passar una bona estona en companyia del seu amic Diego Alías. Seguidament era Jordi Vilaseca, president de la Fundació Joviat i coeditor del segell editorial Tasteu com a casa, creat amb Parcir, qui donava la benvinguda agraint a tothom qui havia fet possible el nou segell, començant amb les arrels familiars del protagonista i acabant amb tot l'equip de la Torre Busquet
Després va ser Pep Palau, codirector i fundador de Fòrum Gastronòmic, qui va conduir els assistents per un viatge bacallaner a través del temps i de l'espai, amb el qual va fer delir i entrar de ple en el llibre. "No és un llibre de cuina típic, no hi ha receptes... és un gran viatge que roda pel món i torna a Josa...", va dir Palau, segons el qual "és un exercici de memòria, que és un dels béns més preuats que tenim". La directora del projecte, Núria Farizo, i l'equip redactor, Marta Heredia i Josep Alert, van sortir en escena després d'aquesta classe magistral de gastronomia, i van explicar el procés creatiu d'un llibre escrit a sis mans amb Màrius Ferrer com a expert culinari, professor de l'Escola d'Hoteleria, que en el seu dia va ser tutor de Diego Alías.
La següent intervenció va anar a càrrec del protagonista, Diego Alías, que va mantenir una conversa distesa i divertida amb el presentador. Alías va exposar els orígens de la seva trajectòria i els valors de la cuina del seu restaurant de Josa de Cadí, Ca l'Amador. El xef santjoanenc, que va reflexionar sobre els canvis en la cuina del bacallà, va exaltar els sabors que ens lliguen a les nostres arrels i va reconèixer la cuina de les àvies com allò més preuat i autèntic que tenim.
L'acte es va cloure amb unes paraules d'Antoni Daura, d'editorial Parcir, que va apuntar les característiques de la col·lecció Tasteu com a casa, de la qual Bacallà, Salut i Sort! és el segon volum. Daura va deixar la porta oberta a nous títols gastronòmics.
La veu de Celeste Alías i la guitarra de Santi Careta ompliren la sala d'art, amb la interpretació de dos temes d'un dels cantautors preferits de Diego Alías, Franco Battiato: Perspectiva Nevsky i Centro de gravedad permanente. Un dels moments més especials i emotius del vespre va ser quan Celeste Alías va sortir amb Virginia, la seva mare, per cantar juntes el bolero Toda una vida, un regal per als sentits.