El regidor i la gallina i la consellera dels ous

La presentació de la Festa del Tomàquet ha tingut diverses anècdotes a l'entorn del producte convidat d'enguany

El regidor d'Acció Climàtica de Manresa, Pol Huguet, amb una gallina en braços
El regidor d'Acció Climàtica de Manresa, Pol Huguet, amb una gallina en braços | Pere Fontanals
09 de juliol del 2024
Actualitzat a les 16:07h

La presentació de la vuitena Festa del Tomàquet del Bages que se celebrarà entre el 19 i el 28 de juliol a Manresa i a diverses poblacions de la comarca ha tingut diversos moments anecdòtics i, fins i tot, hilarants que ha tingut de fil conductor el producte convidat de l'edició d'enguany, l'ou, i els polítics presents a la roda de premsa.

Aprofitant el producte que compartirà protagonisme amb el tomàquet, la roda de premsa s'ha portat a terme a la Granja Eco Pallareta, al Poal, just al final de la recta on cada Sant Esteve es munta el Pessebre Vivent del Pont Llarg. Allà, les gallines, que són de les anomenades felices perquè tenen un tancat immens amb cobert per guarir-se del sol, arbres, terra i diversos nivells, han demostrat una valentia amb els assistents que desmenteixen la covardia que els atrivueixen diverses dites.

Tant és així que el regidor d'Acció Climàtica, Pol Huguet, no ha volgut deixar passar l'oportunitat de fotografiar-se amb una gallina als braços, que ha agafat sense gaire dificultats, no una sinó dues vegades, perquè ha deixat anar la primera quan l'ha notat nerviosa. De fet, el regidor ha demostrat tenir bona mà amb l'animal, perquè mentre l'ha tingut a sobre l'ha tranquil·litzat amb carícies al clatell. "A casa també tinc gallines", ha aclarit.

Una altra de les que ha sortit a la foto amb el producte convidat ha estat la consellera comarcal de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural, Marta Viladés. En aquest cas, però, la consellera s'ha fotografiat mostrant dos ous. "Han de ser, precisament, dos?", li ha preguntat al restaurador Nani Sala, que és qui els hi ha atansat. "No poden ser tres o un?".

El responsable de la Granja Eco Pallareta, Gerard Font, que no ha tingut necessitat d'aparèixer amb gallines o ous, perquè en té i en toca quan vol, ha explicat que el principal avantatge dels ous de proximitat i de producció ecològica és que "es consumeixen a les poques hores de la posta". Els ous tenen una caducitat de fins a 28 dies, "però a mesura que passa el temps, perd propietats, textura i sabor, i per això, els de produccions més industrials no són tan saborosos". Un altre dels arguments que el client valora, "cada cop més", és el benestar de l'animal per consumir ous de gallines que campen "en comptes de fer-ho amb les que estan tancades en poc espai".

La Festa del Tomàquet serà una bona oportunitat per tornar a degustar totes les varietats del fruit que dona el Bages, una collita que enguany serà "abundosa" gràcies a les pluges del darrer mes, però "tardana", perquè fora de l'hivernacle, les tomaqueres "s'han plantat més tard".