Rosa Tous, nova presidenta d'Ampans en substitució de Sebastià Catllà

Membre del Consell Assessor i mare d'una usuària de l'entitat, és la primera dona que presideix la fundació

Rosa Tous és la nova presidenta de la Fundació Ampans
Rosa Tous és la nova presidenta de la Fundació Ampans | Ampans
Redacció
31 de gener del 2023
Actualitzat a les 8:32h
La manresana Rosa Tous i Oriol és des d'aquest dilluns la nova presidenta d'Ampans després que hagi acceptat la proposta que li ha fet el Patronat de presidir el màxim òrgan de decisió de la fundació. Rosa Tous està vinculada a Ampans com a mare d'una usuària dels serveis de l'entitat des de l'any 2012 i forma part del Consell Assessor que l'entitat va impulsar el 2017.

Gemmòloga de professió, va cursar el Programa d'Alta Direcció d'Empreses a IESE. Va entrar a l'empresa familiar Tous a la dècada dels 90 del segle passat i va impulsar les àrees de formació, i de màrqueting i comunicació. Actualment assumeix les funcions de representació de la marca com a vicepresidenta corporativa de la companyia.

Membre del Col·legi Oficial de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) com a vicepresidenta segona, també pertany a la junta directiva del Circulo Fortuny i del Foro de Marcas Renombradas. Presidenta de l'associació Andema, centrada en la protecció de la marca, també és membre de l'Institut d'Empresa Familiar a Espanya (IEF) i patrona de la Fundació Arcoiris, de persones amb discapacitat.

La nova etapa de presidència d'Ampans té una voluntat continuista amb els anteriors mandats, "mantenint com a prioritat les persones, tant les persones usuàries com l'equip professional que les acompanya, i seguir construint col·laboracions amb les administracions".

En aquest sentit, serà clau "seguir impulsant la divulgació del projecte d'Ampans i contribuir a trencar els estigmes al voltant de les persones amb discapacitat intel·lectual". La nova presidència de l'entitat seguirà treballant per "ampliar el mapa de col·laboracions a nivell associatiu i empresarial, i l'adaptació a les noves tendències de l'economia social per tal de seguir generant ocupació per a persones de col·lectius en situació de vulnerabilitat, garantint la sostenibilitat econòmica i ambiental de l´entitat".

Rosa Tous s'ha fet càrrec de la presidència a la reunió del Patronat de la Fundació Ampans que s'ha celebrat aquest dilluns 30 de gener. "Assumir la presidència d'Ampans és tot un honor per a mi. Com a mare usuària, he pogut viure la rellevància de la fundació per a transformar la vida de les persones i espero poder seguir contribuint en aquest sentit" ha expressat la nova presidenta.

Per la seva part, Sebastià Catllà, al capdavant d'Ampans els últims sis anys, ha volgut posar de relleu la dedicació del Patronat que l'ha acompanyat durant tot aquest temps per dur a bon terme la tasca social de l'entitat que durant l'any passat va atendre més de 3.700 persones, i ha expressat la seva total confiança en la nova presidència. "Serà un nou impuls per a Ampans tenir al capdavant una dona, mare i emprenedora amb visió de futur per seguir avançant en els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual", ha assenyalat. Sebastià Catllà continuarà al servei d'Ampans com a membre del Patronat de la fundació, que també renova alguns dels seus patrons.

Junt amb Sebastià Catllà i Calvet, continuen com a membres del Patronat, Domènec Casasayas i Serra, Jaume Espinal i Farré, i Baltasar Corrons i Graells, tots ells expresidents de l'entitat. També seguiran en el Patronat, Josep Maria Boldú i Clos, que continuarà sent-ne el tresorer, Lluis Sanchez Seuba, pare d'una persona usuària de l'entitat, i Albert Giralt i Cadevall. I amb la nova presidència, s'incorporen com a noves patrones i patrons Sílvia Gratacòs i González, Carlota Riera i Claret, Clara Puigventós i Gusi, Rosa Campobadal i Molina, Maria Mercè Jubany i Herms, Jordi Vila i Oliva, i Fèlix Noguera i Carrillo.
Arxivat a