El sopar de l'aprofitament Gastrorecup de Manresa recapta 1.190 euros

Aquest dijous s'ha lliurat el xec a la Fundació del Convent de Santa Clara

  • Els organitzadors del Gastrorecup han lliurat el xec a Sor Lucía Caram, de la Fundació del Convent de Santa Clara -
Publicat el 14 de novembre de 2024 a les 19:34

El sopar de l'aprofitament Gastrorecup que la Comunitat Slow Food de la Catalunya Central va organitzar el passat 2 d'octubre, va recaptar 1.190 euros que aquest dijous han estat lliurats a la Fundació del Convent de Santa Clara per donar suport a les seves iniciatives solidàries.

El sopar Gastrorecup és una iniciativa creada inicialment per la xef Ada Parellada, que va ser present al sopar que es va portar a terme al propi convent, i que actualment compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Aquest any, s'ha celebrat la novena edició, i s'hi han sumat més de cinquanta restaurants de tot el país.

Gastrorecup és una iniciativa que convida els restaurants a oferir àpats elaborats amb aliments descartats pel circuit comercial, a un preu assequible. L'objectiu és conscienciar tant a la població en general com a tots els actors del sector implicats sobre la importància de combatre el malbaratament alimentari.

Els restaurants que hi participen, d'arreu de Catalunya, elaboren un menú improvisat a partir dels productes que els arriben aquella setmana, des dels mateixos pagesos o també de la cadena de distribució. Es tracta d'aliments recuperats, és a dir, en un estat de consum perfecte però que haurien estat descartats per motius estètics o bé per excedent de producció, entre d'altres. Així doncs, el factor sorpresa hi és present i els comensals no poden triar els plats. En el cas de Manresa, a més, s'hi va afegir una singularitat: de tots els sopars Gastrorecup que es varen fer a Catalunya va ser l'únic cuinat de forma col·lectiva, amb la participació dels cuiners de la Comunitat Slow Food de la Catalunya Central.

La vetllada manresana va comptar amb la presència de la impulsora de la iniciativa, Ada Parellada, i va excusar l'absència Sor Lucia Caram, que en aquell moment viatjava cap a Ucraïna a fer entrega de l'hospital de campanya que va aconseguir. Per decisió dels restaurants participants, aquest dijous s'ha lliurat la donació la totalitat de la recaptació del sopar a la Fundació Convent de Santa Clara, donant suport a les seves iniciatives solidàries.

Els restaurants participants en l'esdeveniment van ser els manresans Cau de l'Ateneu, Ígnia i Laida, el navarcli Can Patoi i el sallentí Mas de la Sala, a més de la participació del Quim Miró de l'Obradora de Manresa.