
El dilluns 21 de gener, l'Òmnium Bages, com a entitat administradora de la Festa de la Llum, va convocar un concurs per a la creació d'un combinat, que durà el nom "d'Aigua de la Llum" i que es presentarà públicament durant els actes de la Festa de la Llum de Manresa 2013.
El concurs, que es va fer al restaurant "Las Vegas", era obert a qualsevol professional del món de la restauració i tenia com a requisit indispensable que almenys un dels ingredients del combinat fos vi Picapoll de la comarca del Bages.
L'alumne Nicolás Andrés Pacheco estudiant de 2n de Cuina i Gastronomia i Serveis en Restauració de l'Escola d'Hoteleria Joviat, va guanyar el 1r Premi amb el seu combinat a base de vi blanc Abadal Picapoll, cardamom, branques de romaní, angostura, almívar de préssec i un raig de gínger ale.
El divendres 15 de febrer, a les 12.30 hores al restaurant "Las Vegas", es farà la presentació oficial del combinat batejat com a "Aigua de la Llum" que quedarà com a un element integrant de la festa manresana, a més a més el nom de l'alumne guanyador s'inscriurà en les etiquetes de els ampolles que continguin la beguda.