Un alumne de la Joviat guanya un concurs júnior de fer cafès

Publicat el 08 de maig de 2013 a les 19:21
L'alumne guanyador Cristian Ramírez. Foto: Joviat

L'alumne, Cristian Ramírez, de 3r de Cuina i Gastronomia i serveis en Restauració de l'Escola d'Hoteleria Joviat, ha estat el guanyador entre els 24 finalistes, en el 10è Concurs Maestro del Espresso Júnior que organitza la casa de cafès Illy i La Spaziale per als alumnes de les escoles d'Hostaleria i Turisme d'Espanya i Portugal. La final del Concurs es va celebrar el divendres 3 de maig a a l'Hotel Le Meridien de Barcelona i en total van participar a les eliminatòries més de 95 escoles.
 
El concurs consistia en elaborar dos espressos i dos cappuccinos en el termini de deu minuts i l'objectiu era difondre la cultura del cafè a les escoles d'hostaleria a través d'una formació teòrica i una prova pràctica.
 
Per aconseguir un bon resultat en tassa, els alumnes van haver de posar a punt la maquinària i trobar el perfecte punt de molta del cafè, treballar amb la dosi necessària per extreure en un temps determinat el volum de cafè en tassa corresponent al perfecte espresso. Una vegada preparat els dos espressos, els alumnes van haver de muntar correctament la llet perquè tingui una textura adequada per elaborar dos cappuccinos.
 
Un grup de 8 experts cafeters capitanejats per Massimo Saggese, Director General de llycaffè sucursal a Espanya i Portugal i Sergio Margaria responsable de la Spaziale Espanya, van seleccionar primer 4 finalistes que van exposar les seves habilitats davant d'un jurat especial en honor al dècim aniversari del concurs, format per Moreno Faina, Director de la Università del Caffè de illy a nivell internacional, Josean Alija, xef Estrella Michelín del Restaurant Nerua del Museu Guggenheim de Bilbao, Inés Rapazote, periodista de la revista portuguesa Visao. 
 
Ells van ser els encarregats de seleccionar al guanyador i al segon i tercer classificat. Es van atorgar 3 premis en beques d'estudis de 2000 €, 1000 € i 500 € per al guanyador, segon i tercer classificats respectivament. En Christian Ramírez va obtenir a més del premi en metàl·lic, un curs de “Coffee Expert" de dos dies en la Università del Caffè di Trieste a Itàlia.