NEWSLETTER

Més eSports en català

«L'aposta de les UFEC Gaming Series és clau, però l'ecosistema del nostre país demana un impuls de l'administració i empreses privades com l'LVP perquè el català sigui cabdal en el món dels videojocs competitius»

Nextletter
Nextletter | Nació
08 de juliol del 2024
Actualitzat el 09 de juliol a les 12:56h

L'escena dels eSports als Països Catalans és una de les més fortes de tot l'Estat. Per no dir la més potent. Aquest mateix cap de setmana, les UFEC Gaming Series demostraran que existeix un nínxol dels videojocs competitius en català i que la demanda és exigent. El públic català en consumeix, hi juga i ho requereix. Més de 200 participants combatran en diverses modalitats sorgides dels esports federats a Catalunya, en un esdeveniment sota la mirada del Comitè Olímpic Internacional.

Per què? El COI té sobre la taula aprovar que els eSports esdevinguin competició olímpica en el futur. Un moviment que situaria la competició a nivells moderns i actuals, donades les circumstàncies de les exigències del públic més jove. Els agrada el bàsquet, la natació i l'atletisme, sí. Però els torna boig el League of Legends a escala professional. Els encanta veure les partides de Valorant. Són addictes als tornejos d'estratègia, de Pokémon, a les competicions de videojocs que surten de la concepció de l'esport clàssic. El de fora de la pantalla, vaja.

Això ens porta a una demanda a l'administració pública catalana.La seva aposta per modalitats com les UFEC Gaming Series són per aplaudir a dues mans i amb els peus, però cal mirada llarga. La tasca de la Lliga Llop i dels Gamesports Electrònicsrequereixen suport. Posem-ho en context: aquest cap de setmana, a València, l'LVP (la lliga de videojocs professional de League of Legends) celebra dues jornades presencials en el marc de l'OWN. Una empresa catalana, com Mediapro, fa una aposta any rere any pels videojocs competitius. Quina repercussió té en la nostra llengua? Mínima. Però en el nostre mercat és més que significatiu. Això hauria de fer-nos reflexionar sobre la situació actual del país. Tenim públic i demanda suficient? Cal apostar per una oferta que repercuteixi en això?

En paral·lel, les UGS gaudiran de tres transmissors catalans d'altíssim nivell com en Norman López,en Pol Corredoira i Edgar Manchado. En Norman el coneixem tots. Si no el coneixeu, ja trigueu. En Pol és un dels millors locutors en català, que ja l'han captat a la Kings League. La matèria primera hi és. Necessitem més recursos i un impuls major. La crítica és constructiva, però va en direcció de l'administració i del sector pivat, com Mediarpo. El públic català sempre respon.


Fins la setmana vinent!