Espanya i el negoci de les armes, una guia de l'A a la Z

L'Estat espanyol és el setè exportador d'armes del món, un negoci que va a més | Navantia, Pedro Morenés, Casa de Saud, Joan Carles I, Turquia, són noms clau per entendre el comerç armamentístic espanyol

Felip VI és rebut pel rei del Marroc, Muhammad VI, un soci comercial en el negoci de les armes.
Felip VI és rebut pel rei del Marroc, Muhammad VI, un soci comercial en el negoci de les armes. | Europa Press
29 d'agost de 2017, 13:00
Actualitzat: 30 d'agost, 10:49h
"Felipe, qui vol la pau, no trafica amb armes", deia una de les pancartes més visibles que es van poder llegir en la manifestació del "No tinc por" a Barcelona, per condemnar la violència terrorista després dels atemptats del 17-A. El crit ciutadà contra el comerç armamentístic, amb al·lusions també explícites al president del govern, Mariano Rajoy, posava en primer pla el cinisme dels interessos econòmics i les contradiccions insalvables de nodrir militarment a règims més que fronterers amb el fonamentalisme.

Els EUA, junt amb Rússia, acumulen el 58% de les exportacions d'armes al món (33% els Estats Units). Després venen la Xina, França, Alemanya, el Regne Unit... i Espanya, que d'aquesta manera es consolida en el setè lloc en el llistat de països exportadors d'armes. En això sí que ocupa una posició de lideratge. És un fet demostrat, a més, que en els darrers anys les vendes d'armes per part d'Espanya s'han incrementat. Quines són les figures clau d'aquest comerç d'armes? Quins són els socis més preuats per Espanya? Quines xifres es remenen? Us mostrem una breu guia que us pot ser útil, de l'A a la Z.

   


 
Arxivat a