Arrimadas lamenta que l'ajornament del ple allarga «l'agonia del procés»

Cs reclama als lletrats del Parlament un informe sobre la situació jurídica en què queda la cambra i presenta un recurs d'empara a Torrent perquè vetlli pels drets de tots els diputats per igual

30 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:19h

Inés Arrimadas, en roda de premsa al Parlament. Foto: ACN


Ciutadans celebra que s'hagi constatat que, com defensava, "no es podia fer un ple d'investidura d'una persona fugida de la justícia que no s'ha presentat als tribunals". Ara bé, la líder dels liberals a Catalunya, Inés Arrimadas, lamenta que el president del Parlament, Roger Torrent, "no suspèn, sinó que ajorna [el ple], i insisteix que Puigdemont és l'únic candidat que pot proposar", cosa que l'únic que fa és "allargar l'agonia del procés".

Per això, Arrimadas lamenta que Torrent "segueix insistint en l'error" i reclama "que treballi per tots els catalans i els representants de tots els catalans" i deixi d'allargar una "situació insostenible". D'aquesta manera, ha reclamat "deixar d'assistir al show de Puigdemont", ja que "Catalunya es mereix molt més". "Puigdemont no tornarà a ser president de la Generalitat, que ho assumeixi", ha conclòs, i ha considerat que l'ajornament "genera més inestabilitat política encara".

Per aquest motiu, la dirigent de Cs ha anunciat que han encarregat un informe als lletrats del Parlament "per veure com queda tot això", ja que la situació actual "és un gran forat d'incertesa", i demana saber com queden els terminis i la situació jurídica actual. Igualment, aquest partit presentarà "un recurs d'empara al senyor Torrent", ja que considera que no informa a tots els diputats per igual i que l'oposició s'ha d'assabentar per la premsa de les seves decisions.

Allargar el procés

Així, Arrimadas creu que JxCat i ERC "més que independentistes, són processistes", ja que pretenen "allargar un procés que és el seu mode de vida". En tot cas, ha apuntat que l'independentisme està "trencat per la meitat", tal com hauria evidenciat la roda de premsa prèvia de la CUP.

Igualment, responent al líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, que li reclama que intenti ella la legislatura, la dirigent de Cs ha etzibat que, "en lloc de fer autocrítica per haver tret quatre diputats, es dedica a carregar contra Cs". "Tan de bo hagués volgut sumar quan podíem", ha afegit, en relació a l'anunci d'una fallida moció de censura que va fer Arrimadas la legislatura passada, i ha carregat contra una "llei electoral justa" per la manca de majoria unionista al Parlament.