Autor/a
Roger Tugas Vilardell

Roger Tugas Vilardell

rogertugas@naciodigital.cat

Periodista de dades de Nació

Vaig néixer a Sant Cugat del Vallès, el 1986, quan encara era un municipi viu. I malgrat la gentrificació a gran escala, encara hi puc seguir vivint. Vaig estudiar Periodisme a la UAB i he treballat a les redaccions de Público, Ara -diari que vaig veure néixer- i, des del 2016, Nació. Inicialment, treballava a les seccions de política, seguint l'actualitat, però sempre intentant servir-me de totes les dades que pogués trobar. L'any 2018, però, vaig cursar el postgrau d'analista de dades per a l'anàlisi política i la gestió pública de la UB i, des de llavors, m'he especialitzat com a periodista de dades i transparència.

M'apassiona l'estadística, l'anàlisi i visualització de dades i el llenguatge R, àmbits en què intento formar-me i aprendre constantment. De fet, escric una newsletter a Nació sobre aquestes qüestions. A banda, també he escrit tres llibres (Escac al poder; I tot això com es paga? 100 claus per entendre la Hisenda catalana, amb l'amic del diari Ferran Casas; i Ferides d'exili, amb Mònica Hernàndez) i he col·laborat al Més 324, El matí de Catalunya Ràdio, RAC1, Ser Catalunya i la revista Sàpiens. Quan tinc una estona, busco boles de drac o Monkey Island.

23/02/2024

Masclisme i joves: s'agreuja el problema

«El percentatge de nois menors de 25 anys que lamenten que el feminisme "ha anat massa lluny" creix 35 punts, en quatre anys. És un fenomen global i preocupant, i criticar les enquestes que el reflecteixen no ho resoldrà»

El més llegit