ERC estudiarà la reforma de la llei per investir Puigdemont però ho veu «difícil»

Els republicans celebren que en aquests moments es parli de propostes que van més enllà de la proclamació del president, però no creu que l'acord es tanqui aquest dijous

Marta Rovira, en el ple de constitució del Parlament
Marta Rovira, en el ple de constitució del Parlament | Josep M. Montaner
07 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:18h
Modificar la llei de presidència per investir Carles Puigdemont a distància des del Parlament és una de les propostes que Junts per Catalunya ha posat sobre la taula en les negociacions amb ERC i la CUP. Els republicans s'han compromès a estudiar-ho, malgrat que reconeixen que és "difícil", ja que temen que aquesta iniciativa sigui anul·lada amb un termini curt de temps. Així ho han reconegut fonts dels republicans, que aquest dimecres han reunit el grup parlamentaria a la cambra catalana.

Així mateix, aquesta formació no creu que sigui possible tancar un acord aquest dimecres, tal com ha assegurat que passaria la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, tot i que valora molt positivament que ara ja hi hagi diverses propostes sobre la taula per desencallar la investidura i escollir un "Govern efectiu", com reclamava ERC. Un fet que, segons els republicans, no existia quan el president del Parlament, Roger Torrent, va ajornar el ple de dimarts de la setmana passada.

Sigui com sigui, el portaveu del partit, Sergi Sabrià, ha explicat als periodistes que les formacions independentistes estan "treballant incansablement per a un acord que permeti legitimar la investidura de la CUP i tenir un Govern que acabi amb el 155 i faci polítiques republicanes". "Estudiarem totes les propostes i segur que n'aconseguirem pactar una", ha respost, en referència a una possible reforma exprés de la llei de la presidència, i no ha posat terminis per a l'entesa: "Prioritzem l'acord, no la data".