14
d'octubre
de
2022, 18:15
Actualitzat:
18:36h
La ciutadania, els comerços, les entitats i els centres educatius poden fer ús dels punts de compostatge per obtenir compost com a substrat per als jardins o els horts urbans. És una opció per reciclar la matèria orgànica i contribuir a reduir la petjada de carboni dels residus. Es calcula que els vuit punts de compostatge municipals poden reciclar anualment al voltant de 58.000 quilos de matèria orgànica i generar 16.800 quilos de compost.
Com es pot participar en el compostatge comunitari?
Visiteu un dels punts de compostatge que tingueu més a prop i inscriviu-vos-hi, rebreu una petita formació prèvia.
Porteu-hi de manera puntual o periòdica restes orgàniques de la cuina o restes vegetals de plantes del balcó o del jardí.
El compost acabat es garbella manualment i es reparteix periòdicament entre les persones participants. El compost s’utilitza com a substrat per a plantes o jardins.
On estan ubicats els vuit punts de compostatge?
Als punts verds dels barris i espais següents:
La Barceloneta (Fàbrica del Sol)
Sagrada Família (Aula Ambiental)
Plaça d’André Malraux (Fort Pienc)
Folch i Torres
Vallcarca
Jardins de Montserrat (Casal de Joves Queix i Hort de la Lola)
Hort de Can Valent i a l’Aula Ambiental del Bosc Turull
Quins beneficis té el compostatge comunitari?
Ajuda a reduir la petjada de carboni de la gestió dels residus i a mitigar els efectes de la crisi climàtica.
Contribueix a tancar el cicle de la matèria orgànica i afavoreix una economia circular sostenible.
És un punt de trobada i de socialització amb altres persones usuàries en el procés de compostatge i distribució del compost final, entre altres activitats que s’organitzen.
El compost que es genera serveix com a substrat per a jardins i horts urbans.
Consolidar la xarxa de punts de compostatge, objectiu del pla Residu Zero 2021-2027.
El nou pla Residu Zero 2021-2027 de l’Ajuntament de Barcelona estableix la creació d’una estratègia per ampliar i consolidar una xarxa de compostatge comunitari a la ciutat establint sinergies amb altres iniciatives de compostatge establertes als barris.
Actualment, diverses entitats s’encarreguen de la gestió i el manteniment dels compostadors i de la difusió i dinamització de diferents activitats de compostatge.
Com es pot participar en el compostatge comunitari?
Visiteu un dels punts de compostatge que tingueu més a prop i inscriviu-vos-hi, rebreu una petita formació prèvia.
Porteu-hi de manera puntual o periòdica restes orgàniques de la cuina o restes vegetals de plantes del balcó o del jardí.
El compost acabat es garbella manualment i es reparteix periòdicament entre les persones participants. El compost s’utilitza com a substrat per a plantes o jardins.
On estan ubicats els vuit punts de compostatge?
Als punts verds dels barris i espais següents:
La Barceloneta (Fàbrica del Sol)
Sagrada Família (Aula Ambiental)
Plaça d’André Malraux (Fort Pienc)
Folch i Torres
Vallcarca
Jardins de Montserrat (Casal de Joves Queix i Hort de la Lola)
Hort de Can Valent i a l’Aula Ambiental del Bosc Turull
Quins beneficis té el compostatge comunitari?
Ajuda a reduir la petjada de carboni de la gestió dels residus i a mitigar els efectes de la crisi climàtica.
Contribueix a tancar el cicle de la matèria orgànica i afavoreix una economia circular sostenible.
És un punt de trobada i de socialització amb altres persones usuàries en el procés de compostatge i distribució del compost final, entre altres activitats que s’organitzen.
El compost que es genera serveix com a substrat per a jardins i horts urbans.
Consolidar la xarxa de punts de compostatge, objectiu del pla Residu Zero 2021-2027.
El nou pla Residu Zero 2021-2027 de l’Ajuntament de Barcelona estableix la creació d’una estratègia per ampliar i consolidar una xarxa de compostatge comunitari a la ciutat establint sinergies amb altres iniciatives de compostatge establertes als barris.
Actualment, diverses entitats s’encarreguen de la gestió i el manteniment dels compostadors i de la difusió i dinamització de diferents activitats de compostatge.