Juan Milián serà el número dos de Daniel Sirera a Barcelona

L'exregidora Àngels Esteller, vinculada històricament al sector fernandista, serà la número 3 en la llista municipal del PP

Juan Milián, quan era diputat al Parlament.
Juan Milián, quan era diputat al Parlament. | Juan Milián
17 d'abril del 2023
Actualitzat a les 17:21h

L'exdiputat al Parlament Juan Milián serà el número dos de Daniel Sirera en la llista del Partit Popular per a les municipals de Barcelona. D'aquesta manera, el PP aclareix una de les darreres incògnites de la seva proposta electoral a la ciutat de cara a les municipals del 28-M, després de les també llargues especulacions sobre qui seria el cap de llista. L'exregidora Àngels Esteller serà la número tres. 

D'aquesta manera, el partit opta pel que considera "valors segurs". Milián és llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració (UPF) i màster en Direcció Financera i Comptable de l'Empresa (IDEC). Actualment és coordinador general del Partit Popular de Catalunya i membre del Consell Rector del Centre d'Estudis d'Opinió. Ha estat diputat al Parlament durant tres legislatures (2011-2017) i professor associat a la Universitat de Barcelona. És considerat un dels ideòlegs del partit, i manté un discurs molt dur contra el sobiranisme.

I de tres, una dirigent amb molts anys de militància, que coneix el món municipal, ja que va ser regidora a Barcelona durant quinze anys (2003-18). Que Esteller és una figura apreciada a Génova ho demostra que Alberto Núñez Feijóo la va incloure en la direcció del partit després de la seva elecció com a líder. Pertany precisament al comitè electoral de la formació, la qual cosa fa d'ella una figura de la confiança de l'aparell. 

Els qui avui estan més satisfets amb la designació d'Esteller són els fernandistes, la gent aplegada entorn l'exregidor Alberto Fernández Díaz, una figura encara amb arrelament dins del PP català, després d'haver-se dedicat a la política municipal durant anys. Fins al darrer moment esperaven que fos Esteller la número dos. Això no podrà ser. 

De totes les forces polítiques presents al consistori, el PP ha estat la que ha anat més empaitada pel calendari. Fins al gener passat el PP no va desvetllar el seu nom com a alcaldable, després d'un llarg procés ple d'interrogants en què van circular diversos noms, inclòs el de la flamant número dos de la llista. Dijous passat, en un acte al Círculo Ecuestre, Sirera explicava que encara no havia decidit qui l'acompanyaria com a segona a la llista. En pocs dies s'ha decidit.