Qui havia de guanyar les eleccions a Barcelona? Això deien totes les enquestes publicades

Consulta quins partits pujaven i quins baixaven, amb les dades sobre intenció de vot i estimació de regidors dels sondejos difosos pels mitjans

Les enquestes no són infal·libles, però sí serveixen per calibrar tendències de vot.
Les enquestes no són infal·libles, però sí serveixen per calibrar tendències de vot. | Núria Garrido
13 de juny del 2023
Actualitzat el 14 de juny a les 12:02h
El triple empat que pronosticaven la majoria d'enquestes a Barcelona es va trencar el 28 de maig amb una victòria a les urnes del candidat de Junts, Xavier Trias. Com va evolucionar el resultat que pronosticava cadascun dels sondejos? Amb quins partits van encertar més i menys? Això darrer s'analitza al butlletí Sopa de Dades, on es constata que el CIS va publicar el baròmetre que més es va allunyar del resultat final, però les expectatives de cada candidatura han anat variant durant la precampanya i la campanya.

Per consultar tota la informació de les enquestes, Nació ha recollit les dades de totes les que publicaven els mitjans, tant pel que fa a intenció de vot com a nombre de representants que obtindria cada candidatura. La informació completa amb tots els gràfics d'estimacions de vots i escons i els enllaços corresponents es poden trobar a Nació Polis, així com cinc consells per interpretar-les correctament. Tot i això, en aquesta notícia, s'hi troba un resum, amb l'evolució de la mitjana de regidors atorgats cada setmana als dos nivells.

Evolució de l'estimació de regidors a l'Ajuntament de Barcelona


Cal tenir en compte que s'han agrupat per setmanes els resultats de les enquestes, mostrant la mitjana de regidors assolits per tots els sondejos publicats en cadascuna d'elles per a cada partit. Només es mostren aquelles setmanes en què hi ha hagut alguna enquesta, així que el gràfic no reflecteix l'evolució temporal de forma lineal -això es troba a altres gràfics a Nació Polis-. Amb els botons superiors, es pot tornar a veure l'animació o canviar les línies per veure exclusivament l'ordre en què es troba cada partit cada setmana, independentment del nombre de representants previstos.

Pel que a fa a les enquestes per a les eleccions espanyoles, l'evolució dels pronòstics és la següent, si bé, de nou, els resultats complets es troben a Nació Polis, on també s'hi recullen els sondejos per als futurs comicis al Parlament, encara sense data:

Evolució de l'estimació de diputats al Congrés dels Diputats