Vallverdú fa la lliçó inaugural del grau de Filologia Catalana a la UB

L'escriptor és rebut per un públic nombrós en el paranimf de la Universitat de Barcelona, dins dels actes de l'Any Vallverdú

Josep Vallverdú aquest dimecres, al costat del conseller Joaquim Nadal i el rector Joan Guàrdia.
Josep Vallverdú aquest dimecres, al costat del conseller Joaquim Nadal i el rector Joan Guàrdia. | UB
20 de setembre del 2023
Actualitzat a les 18:23h
"Cent anys de fosca i llum". Així s'ha titulat la lliçó inaugural del grau de Filologia Catalana celebrada aquest migdia al paranimf de la Universitat de Barcelona. El mestre que l'ha llegida ha estat un nom d'excepció, l'escriptor Josep Vallverdú, de qui aquest 2023 se celebra precisament l'Any Vallverdú, del qual Nació n'està fent un ampli seguiment. Aquí en podeu seguir també els articles publicats a Nació.

L'escriptor que va va dir un dia que "ens salvem pels mots" ha estat rebut per un públic massiu al paranimf i ha signat al llibre d'honor de la UB, en companyia del rector, Joan Guàrdia, i del conseller d'Universitats, Joaquim Nadal. La preservació de la llengua i la necessitat del seu ús ha estat un dels temes sobre els quals ha dissertat l'escriptor.

L'Any Vallverdú està sent molt intens i farcit de novetats. També de la mateixa producció de l'escriptor ponentí. El juny passat, va presentar, en companyia de la comissària de la celebració, Carme Vidalhuguet,Mosaic de tardor, la seva darrera obra memorialística, on recull els darrers 52 anys de la seva trajectòria vital.