La presentació de la fira el passat divendres, en una multitudinària roda de premsa celebrada al Temple Romà, a on hi van intervenir tots els organitzadors i collaboradors de les activitats. Foto superior, d'esquerra a dreta: Josep Naudó, president del Gremi d'Hosteleria d'Osona; Manel Duran, coordinador del Convivium Vázquez-Montalbán de Barcelona; Francesc Ayats, director del FòrumVic'07; Jaume Mas, president del Consell Comarcal d'Osona; Ignasi Puig, presiden d'ImpeVic; i Nandu Juvany, cuiner. L'acte també va servir per presentar la Setmana del Porc, que es farà a Vic entre el 15 i el 18 de febrer.
- Setmana del Porc
- Setmana del Porc
El producte, l'estrella
FòrumVic proposa en aquesta ocasió sis únics productes com a eixos vertebradors del certamen: el bacallà, un peix que apareix en el 78,6 % de les cartes del restaurants catalans, segons dades de l'Institut Català de la Cuina; el pa, un valor en alça dins del sector de la restauració; el porc, un producte estretament lligat a la comarca d'Osona i amb un paper preponderant a la cuina del nostre país; els bolets i les tòfones, els sabors dels quals s'han establert a la nostra memòria històrica gustativa; i els vins varietals elaborats a Catalunya, sovint poc coneguts però amb una qualitat i personalitat dignes de ser conegudes i reconegudes.
El tractament monotemàtic d'aquests sis productes, tots integrants del variat i ric patrimoni gastronòmic català, farà possible aprofundir en el coneixement exhaustiu de cada un d'ells i abordar-ne tots els aspectes en el camí que fan des del seu origen fins que arriben al consumidor final. Cuiners i tècnics es posaran al seu servei i treballaran conjuntament en sessions divulgatives on el públic participarà de forma directe.

FòrumVic'07 es configura així com "la primera gastroteca del país", un espai que aplegarà productors, professionals de la gastronomia i la restauració, tècnics, elaboradors i els cuiners.
- Més informació, cuiners i programa del Fòrum Vic'07
- Sopars del Fòrum Vic'07
Una fira oberta a la ciutat
- Sopars del Fòrum Vic'07
Una fira oberta a la ciutat
"L'objectiu de l'organització és portar el FòrumVic al carrer", va explicar el músic Pep Sala, coordinador del Fòrum Cultura, durant la presentació del certamen. En aquesta línia d'ampliar les activitats al públic no professional, la fira presenta un programa molt variat, amb actes que es faran a la ciutat entre el 9 i el 16 de febrer.
Així, hi haurà diverses exposicions i un fòrum de literatura, que organitza la Tralla i a on es presentaran cinc llibres. En aquest àmbit, Pere Tàpies unirà la cuina, la música i la literatura a la Biblioteca Joan Triadú (12 de febrer, 20:00 h).
Una de les novetats d'enguany serà el Fòrum Cinema, organitzat pel Cine Club, amb pellícules relacionades amb la gastronomia, i una ventall de tallers de cuina coordinats pel Seminari de Vic, adreçats al més menuts, on aprendran a fer galetes i pilotilles, entre d'altres receptes.
La música també hi serà present, amb diversos concerts on es podran fer degustacions de productes: un de samba, amb caipirinhes i sucs de fruita; un altre de jazz amb xocolates i licors; i un mestissatge de flamenc amb formatges i una copa de fino.
Una exposició de fotografies als comerços de la ciutat, conferències, una xerrada sobre la cuina de les àvies, amb l'àvia Remei i Pilarín Bayes, un recorregut per la cuina medieval al Museu Episcopal de Vi, un festival publicitari gastronòmic organitzat per la Universitat de Vic i un sopar les fosques acabaran de configurar el programa.
Els restaurants de la ciutat, durant aquests dies, oferiran un menú Fòrum, amb els ingredients del certamen, o sia, el bacallà, el pa, el porc, els bolets i les tòfones, i els vins elaborats a Catalunya.
- Activitats complementàries del Fòrum Vic'07
- Activitats complementàries del Fòrum Vic'07
