Avui s'ha explicat el detall de la programació a través d'una roda de premsa que ha comptat amb la presència del president de l'ImpeVic i segon tinent d'alcalde, Josep Burgaya i el gerent de l'Institut, Xavier Mercadal (foto, a sota).
L'espectacle culinari de la cocció dels porcs s'iniciarà a les 20:00 h del dia abans, dimecres 30 de gener, i no serà fins el dijous al vespre que se servirà a tots aquells que s'apropin per tastar-lo. En aquesta línia, Burgaya ha agraït públicament la collaboració del collectiu Osona Cuina per poder realitzar aquest esdeveniment.
L'endemà, divendres 1 de febrer, el Gremi d'Hostaleria d'Osona serà l'encarregat d'oferir els àpats (esmorzar, dinar i sopar). I, finalment el dissabte anirà a càrrec de Planes Bones (esmorzar i dinar) i l'Escola d'Hostaleria d'Osona (sopar) amb la collaboració especial del Gremi de Xarcuters de Vic, els quals cedeixen els embotits que s'oferiran al vespre per sopar.
Parallelament als diferents àpats gastronòmics, la iniciativa també compta amb múltiples i diverses activitats dirigides a tots els públics. En aquest sentit, els més menuts podran aprendre a elaborar botifarres de la mà del cuiner i gastrònom Isidre Vila o gaudir de l'espectacle infantil de titelles "Vibubella Vivaldi" a càrrec de la companyia Pamipipa. Els amants de la cuina també podran participar en tallers i demostracions de cuina a càrrec de l'Aula de Cuina i del gastrònom Manel Molera.
Durant la presentació, Xavier Mercadal ha destacat la novetat d'enguany de programar un concert recomanat pel Mercat de Música Viva de Vic el mateix Dijous Llarder a les 22:00 h a La Central. Aquesta és una activitat dirigida al públic jove. El concert l'oferiran els dos grups emergents, Miyagui i D'Callaos.
Per últim, Josep Burgaya ha assegurat que amb l'organització del Dijous Llarder es reivindica el seu caràcter festiu i lúdic i, alhora, permet donar un impuls econòmic a la ciutat i comarca.
