10
de juny
de
2014
Fira de la Ratafia i Productes de la Terra a Centelles. Foto: Adrià Costa
Centelles va viure durant tot el cap de setmana la cinquena edició de la Fira de la Ratafia, l'única d'aquestes característiques que es porta a terme a les comarques centrals. El certamen va tenir una bona afluència de visitants, sobretot a la tarda, amb una temperatura més fresca i més adient per passejar.
El passeig, la plaça Major i l'entorn de l'antiga Sagrera es van omplir de parades relacionades amb aquest licor ben català fet a partir de la maceració a sol i serena de nous verdes i una composició misteriosa i particular d'herbes boscanes. Cal destacar la presència de l'osonenca Ratafia Bosch, la Ratafia Portet i la Ratafia Terrània. Aquestes dues darreres, guanyadores recentment d'una medalla d'Or al Catvinum World Wuine&Spirits Compectition i una medalla de Bronze aquest 2014 al San Francisco World Spirits Competition.
La fira es va completar amb productes de la terra i amb activitats gastronòmiques a càrrec dels professionals centellencs Josep M. Ribé (mestre xocolater) i Francesc Molera (cuiner i professor de la Escola d'Hosteleria d'Osona). I també amb xerrades divulgatives sobre plantes aromàtiques.
La nit de dissabte es va fer públic el veredicte de la guanyadora del 6è concurs de ratafia, que va ser Dolors Argelagués, en un àpat que es va portar a terme al restaurant Via de la plaça Major. Al menú, la ratafia va ser l’estrella central en diversos plats i postres.
I dins les activitats divulgatives, també hi havia un taller per donar a conèixer la cervesa artesana. En aquest cas, a càrrec d'un altre centellenc, Joan Sallent, un dels emprenedors i fundadors de la cervesa Terra.
Galeries de fotos:
- Fira de la Ratafia de Centelles, 2014 (Adrià Costa)
- Fira de la Ratafia de Centelles, 2013 (Josep Maria Costa)
- Fira de la Ratafia de Centelles, 2012 (Adrià Costa)
Centelles va viure durant tot el cap de setmana la cinquena edició de la Fira de la Ratafia, l'única d'aquestes característiques que es porta a terme a les comarques centrals. El certamen va tenir una bona afluència de visitants, sobretot a la tarda, amb una temperatura més fresca i més adient per passejar.
El passeig, la plaça Major i l'entorn de l'antiga Sagrera es van omplir de parades relacionades amb aquest licor ben català fet a partir de la maceració a sol i serena de nous verdes i una composició misteriosa i particular d'herbes boscanes. Cal destacar la presència de l'osonenca Ratafia Bosch, la Ratafia Portet i la Ratafia Terrània. Aquestes dues darreres, guanyadores recentment d'una medalla d'Or al Catvinum World Wuine&Spirits Compectition i una medalla de Bronze aquest 2014 al San Francisco World Spirits Competition.
La fira es va completar amb productes de la terra i amb activitats gastronòmiques a càrrec dels professionals centellencs Josep M. Ribé (mestre xocolater) i Francesc Molera (cuiner i professor de la Escola d'Hosteleria d'Osona). I també amb xerrades divulgatives sobre plantes aromàtiques.
La nit de dissabte es va fer públic el veredicte de la guanyadora del 6è concurs de ratafia, que va ser Dolors Argelagués, en un àpat que es va portar a terme al restaurant Via de la plaça Major. Al menú, la ratafia va ser l’estrella central en diversos plats i postres.
I dins les activitats divulgatives, també hi havia un taller per donar a conèixer la cervesa artesana. En aquest cas, a càrrec d'un altre centellenc, Joan Sallent, un dels emprenedors i fundadors de la cervesa Terra.
Galeries de fotos:
- Fira de la Ratafia de Centelles, 2014 (Adrià Costa)
- Fira de la Ratafia de Centelles, 2013 (Josep Maria Costa)
- Fira de la Ratafia de Centelles, 2012 (Adrià Costa)
Fira de la Ratafia i Productes de la Terra a Centelles. Foto: Adrià Costa