Crònica negra i sopar de carmanyola, proposta teatral del MIT per a les nits d’estiu

Publicat el 24 de juliol de 2008 a les 20:30
 
“Torn de nit. Crònica negra” és un espectacle de creació dirigit per Jordi Arqués i interpretat per tres actors i una actriu. Arqués assegura que després de diversos treballs amb el MIT sobre la industrialització havien anat descobrint “elements de crònica negra” que han estat els que han inspirat aquest nou espectacle. L’obra serà itinerant pels diferents espais del museu ubicat en una fàbrica tèxtil, tal i com havia estat l'actual museu osonenc.
 
Pep Palau, de Palau, Von Arend i associats, diu que els sopars de Carmanyola que es serviran durant quatre divendres d'aquest estiu al MIT estan formats pels plats “més exquisits” de la cuina popular catalana del segle XIX. Entre el menú i destaquen l'enciam brut de codony, el bufat d'orella i morro amb amanida o la pilotilla amb tela, galta de porc, pollastre i crema de patata. Els plats seran cuinats pel cuiner de Manlleu Manel Molera, del restaurant Torres Petit. Palau ha destacat el fet que Molera sempre ha estat un recuperador de les receptes de la cuina popular.
 
El regidor de Promoció Econòmica de Manlleu, David Bosch, ha destacat que aquesta nova iniciativa neix com una “prova pilot” que si funciona podria tenir continuïtat els propers anys amb altres representants del sector de la restauració.
 
La representació de “Torn de nit. Crònica negra” i els sopars de Carmanyola es faran els divendres 25 de juliol, 1, 8 i 15 d'agost a partir d'un quart de deu del vespre. El preu és de 45 euros i cal fer reserva prèvia al propi museu. Les representacions de l'espectacle teatral sense el sopar es faran els dies 19 i 26 de juliol i 2, 9 i 16 d'agost. El preu de l'entrada és 12 euros anticipada i 15 euros a la guixeta.
 
Presentació de l'espectacle