El forner de Folgueroles publica un llibre de receptes

Publicat el 16 de març de 2009 a les 09:46
 
El pròleg l’ha fet el president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Andreu Llargúes. El llibre ha estat editat per Ediciones del Equilibrio SL.
 
La presentació del llibre es farà el dimarts dia 24 de març, a les 20 h, a la Casa-Museu Verdaguer de Folgueroles. Comptarà amb la presència de l’alcalde de la població, Carles Baronet, i anirà a càrrec d'Andreu Llargués. A l’acte hi haurà un recital de poesia a càrrec d’Anna Maluquer i un petit refrigeri.
 
Un dels principals protagonistes del llibre és la Coca del Mossèn, especialitat de Xavier Puigseslloses.
- Anar al web Coques del mossèn
 
El llibre consta de 13 capítols amb el següent contingut:

-Introducció.

-L’origen del pa. El descobriment de la fermentació. El pa en les diferents cultures.

- El molí de farina.

- Segar i batre antic. Segar i batre al segle XIX.

- Segar i batre procés modern. Procés actual del conreu del blat.

- Els ingredients del pa. La farina de blat. Principals valors de la farina de blat. Els ingredients principals en l’elaboració del pa. Principals efectes de la sal al pa. La pasta mare natural sense adició de llevat.

- El procés. El pastat del pa. La fermentació. La cocció.

- Descripció de la Coca del Mossèn. La Coca del Mossèn va començar al Restaurant Fussimanya.

- Especialitats. Coca trenada. Carpaccio de coca transparent amb tomàquet i pernil ibèric muntat a l’estil d’un cruixent milfulles. Entrepà funcional. Cucurutxos de coca de forner farcits de gelat de pa amb oli, sal i llàgrimes de xocolata. Pa de tòfona. Sarssuel•la marinera. Pa rústic. Pa de crema catalana. Coca de Sant Joan. Pa de Savassona. i Coca d’anís, entre altres.

-I ntroducció històrica al personatge de mossèn Jacint Verdaguer i Folgueroles. La Casa-Museu Verdaguer de Folgueroles.

-Folgueroles i les seves festes.

-Jaume Giralt Britz.

-Calaix de sastre fotogràfic (per tancar el llibre).

La coordinació del llibre ha anat a càrrec de l’asessor de comunicació Albert Anglada. Anglada és administrador únic de l’empresa Ediciones del Equilibrio SL, editora del llibre.

L’autor del reportatge fotogràfic és Carles Costa, veí de Folgueroles, enginyer tècnic mecànic que ha orientat les seves inquietuds artístiques en el terreny de la fotografia.
Veure: www.caborian.com

I l’autor de les il•lustracions és Toni Ortiz cartellista il•lustrador i caricaturista.
Veure: www.estuditoniortiz.com