11
de juny
de
2015, 16:40
Actualitzat:
16:47h
Fira de la Ratafia i Productes de la Terra a Centelles. Foto: Adrià Costa
Centelles acull durant tot el cap de setmana la sisena edició de la Fira de la Ratafia i productes de la Terra. El diumenge, el certamen coincidirà al matí amb el tradicional mercat setmanal.
D'una banda, hi haurà unes 25 parades al passeig modernista de la vila amb productes de proximitat i slow-food, com formatges, embotits, llegums i la pròpia ratafia elaborada per diversos productors catalans. De l'altra, el dissabte a les set de la tarda a la Sala de Vidre es portarà a terme el concurs per triar la millor ratafia de Centelles. Hi participen onze concursants de la població i la comarca d’Osona.
Tot i que la capital catalana i mundial de la ratafia és Santa Coloma de Farners, la Fira de Centelles és la més important en aquest àmbit de les comarques centrals.
La ratafia és un producte que es fa amb la maceració, durant un cert temps a "sol i serena", d'herbes aromàtiques i medicinals de la zona, anís o alcohol i nous verdes. Es beu com a digestiu a la sobretaula i molta gent ja la fa servir en receptes gastronòmiques de carn, barrejat amb alguns postres, etc.
Galeries de fotos:
- Fira de la Ratafia de Centelles, 2014 (Adrià Costa)
- Fira de la Ratafia de Centelles, 2013 (Josep Maria Costa)
- Fira de la Ratafia de Centelles, 2012 (Adrià Costa)