El Voltreganès recupera una pasta de forner ancestral

Es presentarà en el marc de la commemoració dels 110 anys de la Creu del Morral.

Publicat el 24 d’agost de 2011 a les 20:23
El proper dissabte, dia 27 d’agost a les 11 del matí, es commemoraran els 110 anys de la construcció del Morral, símbol emblemàtic del Voltreganès. Durant l’acte també es presentarà el voltreguí, un tipus de pasta de forner originària del Voltreganès que s’ha recuperat per a l’ocasió.

La presentació i posterior degustació del voltreguí anirà a càrrec de Francesc Ayats, gerent de la Fundació Osona Gastronomia. A l’acte hi intervindran els alcaldes de Sant Hipòlit i Les Masies de Voltregà, Xavier i Sergi Vilamala, i el rector de Sant Hipòlit, Jordi Castellet.

Per assistir a l’acte es podrà pujar amb cotxe fins a Puig-Gròs. Per als que vulguin optar per caminar, es farà una trobada a les 10:30 h a l’Ateneu i es pujarà amb cercavila fins a la Creu del Morral amb els timbalers.

Aquesta celebració l’organitza la Casa Museu del Voltreganès, l’associació “Que s’hi pot fer” i rep la col•laboració dels Ajuntaments de Sant Hipòlit i Les Masies de Voltregà.


Cartell de la celebració

Més informació de la pasta i dels gossos llebrers de Pèrsia que donen nom al Voltreganès

Acta de consitució del Morral, any 1901