El Fòrum de Debats organitza per al proper divendres, 4 d'abril, una conferència amb el títol de "Què menjaven els catalans de 1714", que anirà a càrrec de Núria Bàguena, professora especialitzada en la història i el patrimoni culinaris. Aquest acte s'emmarca en les celebracions del Tricentenari dels fets de 1714 -conquesta de Barcelona per les tropes de Felip V- i compta amb el suport de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Vic i de la Comissió Osona 2014. També hi ha col·laborat l'Escola d'Hostaleria de Tona en l'aspecte pràctic del tema.
La conferència tindrà lloc a l'Auditori de l'Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic, i començarà a les 8 del vespre. Com és habitual anirà seguida de col·loqui.
El Fòrum de Debats ha volgut col·laborar en els actes del Tricentenari que se celebren enguany amb l'organització d'aquesta conferència en què es tractarà d'una qüestió força important per tal de conèixer un dels aspectes fonamentals en totes les societats: el de l'alimentació i la cuina. Així doncs, la xerrada permetrà informar-nos de com s'alimentaven els nostres avantpassats del segle XVIII, de les diferències en aquesta qüestió entre els diferents estaments o classes socials i de la repercussió que el setge i conquesta de Barcelona, i altres ciutats catalanes, van tenir en aquest àmbit.
La conferència anirà a càrrec de Núria Bàguena, professora especialitzada en la història i el patrimoni culinaris, llicenciada en Humanitats, investigadora de l'evolució i la història de la cuina, cuinera i assessora gastronòmica. Ha escrit nombrosos llibres sobre la matèria d'entre els que podem destacar “Cuinar i menjar a Barcelona (1850-1900)”, “De l'antiga Roma a la teva cuina...” També és coautora d'una gran quantitat de llibres i de més de 100 articles sobre la qüestió. Imparteix cursos especialitzats sobre temes gastronòmics en escoles i universitats i ha realitzat més de cent conferències. Assessora de patrimoni culinari ha realitzat, també, diverses exposicions com “Llibres de cuina a Catalunya”, “Del raïm al vi i al cava”, “La cuina medieval catalana”, “Els menjars de Nadal”, etc. Actualment és l'assessora gastronòmica de la sèrie "La Riera" que s'emet per TV3.
							
																					
																Fòrum de Debats: «Què menjaven els catalans de 1714»
Conferència de Núria Bàguena, professora especialitzada en la història i el patrimoni culinaris
ARA A PORTADA
Publicat el 02 d’abril de 2014 a les 14:39
																			
								Et pot interessar
- 
												 Cultura i Mitjans
												La Fira de la Muntanya de Vic arriba a la 44a edició Cultura i Mitjans
												La Fira de la Muntanya de Vic arriba a la 44a edició
- 
												 Cultura i Mitjans
												Roda de Ter commemora el 22è aniversari de la mort de Miquel Martí i Pol Cultura i Mitjans
												Roda de Ter commemora el 22è aniversari de la mort de Miquel Martí i Pol
- 
												 Cultura i Mitjans
												Viladrau, capital de la tardor amb la 30a edició de la Fira de la Castanya Cultura i Mitjans
												Viladrau, capital de la tardor amb la 30a edició de la Fira de la Castanya
- 
												 Cultura i Mitjans
												Què fer aquest cap de setmana a Osona i el Lluçanès: 24, 25 i 26 d'octubre Cultura i Mitjans
												Què fer aquest cap de setmana a Osona i el Lluçanès: 24, 25 i 26 d'octubre
- 
												 Cultura i Mitjans
												El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló bat rècord de participació amb més de 170 pel·lícules inscrites Cultura i Mitjans
												El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló bat rècord de participació amb més de 170 pel·lícules inscrites
- 
												 Cultura i Mitjans
												El Grup de Defensa del Ter organitza un aplec per visibilitzar la campanya «Portem Patel a judici» Cultura i Mitjans
												El Grup de Defensa del Ter organitza un aplec per visibilitzar la campanya «Portem Patel a judici»

 
															 
															 
															 
															 
															