Avui al matí, a les 9:30 h hi ha hagut una breu presentació davant dels mitjans de comunicació. A l'acte hi ha intervingut Josep M. Vila d'Abadal, l'alcalde de Vic, que ha agraït a ImpeVic i Osona Cuina per a poder fer possible aquesta festa culinària. Per la seva banda, Josep Burgaya, president de l'ImpeVic i 2n tinent d'alcalde, ha manifestat que aquesta fira és un "motiu per reivindicar el producte del porc a la nostra comarca i ciutat".
Josep Girabent (Boccatti), un representant d'Osona Cuina, ha expressat la illusió del collectiu gastronòmic en poder participar d'aquesta gran festa popular. El cuiner ha explicat que hi ha dos porcs de més de 100 kg que es rosteixen en canal des d'ahir al vespre i que s'oferiran avui dijous a l'hora del sopar. Avui s'han servit 290 esmorzars.
Al llarg dels tres dies la carpa ubicada a la plaça Major ofereix menús vinculats tots ells amb la gastronomia del porc.