Aquest diumenge a les 21:30 h, el president de Cooperativa Plana de Vic (CPV), Isidre Castanyer, participarà al debat que CNN+ oferirà entorn del reportatge “¿Sabemos lo que comemos?”, que s’emet avui divendres a les 23.:0h al programa REC de Cuatro.
El reportatge analitza com es produeixen aliments bàsics com són la carn de porc, la llet, els ous, el pa i els tomàquets. Entre d’altres, al reportatge s’hi pot veure com es treballa en una de les explotacions ramaderes de porcs de Cooperativa Plana de Vic que aplica tota la normativa de benestar animal, mentre el president de la cooperativa n’explica el procés de producció. També es visualitza el procés de producció de pinso de la fàbrica que la CPV té a Santa Eugènia de Berga.
Al debat de diumenge, moderat pel periodista Joan Sistiaga, hi participarà, a més d’Isidre Castanyer, el xef Sergi Arola, el president de l’Agència de Seguretat Alimentària i Nutricional, Roberto Sabrido, i l’autora del reportatge, la periodista Clara Sánchez-Castro.
El president de CPV ha acceptat la participació al programa “per mostrar de manera clara que hi ha molts ramaders, com els de Plana de Vic, que apliquem les normatives més estrictes en tot el procés de producció. Nosaltres controlem tot el cicle de l’alimentació: des de la fabricació de pinso, passant per la cura dels animals i fins a la comercialització de la carn a les nostres botigues. Això ens permet estar extremadament tranquils del què mengem i del que mengen els nostres clients”.
Cooperativa Plana de Vic, fundada el 1966, disposa a l’actualitat d’un centre de producció de pinso a Santa Eugènia de Berga, agrupa un miler de socis agricultors i ramaders, i té cinc botigues d’alimentació a Vic, Barcelona, Igualada, l’Ametlla del Vallès i Vilanova i la Geltrú.
Reportatge: REC – Cuatro – divendres 14, 23:30 h
Debat: Reporteros Cuatro, el debate – CNN+ – diumenge 16, 21:30h