La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, a punt

L’activitat estrella tornarà a ser la matança i la rostida del porc. La zona jove de la festa s’ubicarà al passeig del Ter.

Publicat el 24 de setembre de 2009 a les 14:23



Manlleu ja és a punt d’encetar una nova edició de la Festa del Porc i la Cervesa, que al llarg d’aquest cap de setmana (25, 26 i 27 de setembre) oferirà activitats gastronòmiques, d’oci i espectacles per a tots els públics.

A la plaça Fra Bernadí s’hi concentraran les activitats gastronòmiques i familiars: expositors, elaboració, degustació i venda de productes; una carpa-menjador, l’Aula del Gust i la Ludoteca infantil.

L’activitat estrella continua essent la matança i la rostida del porc que es farà el dissabte a partir de les 6 de la tarda i el diumenge al matí, a partir de les 11 del matí. Després de la matança es podrà veure en directe la tradicional elaboració d’embotits.

L’Aula del Gust acollirà diferents activitats gratuïtes, relacionades amb el món de la gastronomia: divendres, dissabte i diumenge a la tarda es realitzaran tasts de cervesa artesana; el dissabte al matí hi haurà el tast de receptes del concurs de cuina, realitzat pel MAB (Manlleu Associació de Botiguers), i a la tarda hi haurà demostracions de cuina conduïdes pel cuiner Manel Molera i un tast de cervesa internacional. El diumenge a les 12:30 h hi haurà un tast de llonganissa, i a la tarda una altra demostració de cuina.

Els més petits també tindran el seu espai dins la fira, i podran gaudir d’una ludoteca infantil amb una àrea de jocs i dins la qual podran realitzar un petit taller de cuina guiats per monitors especialitzats.

Una altra novetat és la Zona jove de la Festa del Porc i la Cervesa. Ubicada al passeig del Ter, comptarà amb una zona d’atraccions i un escenari amb concerts gratuïts. Al llarg d’aquests dies passaran per l’escenari diversos grups comarcals i, entre d’altres: Teràpia de Shock (guanyadors del premi al grup revelació 2007, revista Enderrock), i Eikostate el divendres nit; i Always Drinking Marching Bang i Kayo Malayo, el dissabte. El programa de la zona jove el tancarà cada nit un DJ, i estarà oberta de les 6 de la tarda a les 3 de la matinada divendres i dissabte, i fins a les 12 nit el diumenge.

Al carrer Sant Ferran, nexe entre la plaça Fra Bernadí i el passeig del Ter, tindrà lloc la Pig parade, que acollirà diverses activitats per a joves i una exposició de porcs, pintats per diferents escoles i artistes locals.

En total, a la zona gastronòmica hi haurà la participació de 18 expositors, dels quals set seran de cervesa artesana de tot Catalunya. Mentre que a la zona jove es comptarà amb la participació de 5 expositors.
 
A sota, una fotografia de la roda de premsa de presentació de la Festa. D’esquerra a dreta: Jaume Von Arend, empresa Pep Palau, Von Arend & Associats; David Bosch, regidor de promoció econòmica; Carles Sanuy, empresa Qualiporc; i Sergi Sayago, representant de la comissió jove de FPIC.

- Programa d’actes
- Anar al web de la Festa del Porc i la Cervesa

Galeries de fotos d'edicions anteriors

- Ludomòbil (2008)
- Activitats diverses (2008) I
- Activitats diverses (2008) II
- Concerts de Sidonie, Vallfolkska i Rauxa (2008)
- Activitats diverses (2007)
- Matança del porc (2007)
- Concurs de Bulls i Botifarres (2007)
- Concerts de Provilegiados i Gossos (2007)
- Activitats diverses (2006)
- Matança del porc (2006)