La Fira de l'Hostal del Vilar incorpora un Mercat de varietats antigues de blat

El certamen se celebra avui, a Sant Agustí de Lluçanès.

Publicat el 25 de setembre de 2012 a les 18:17
Fira de l'Hostal del Vilar. Foto: Josep Martínez

Com cada any, aquest divendres, dia 28 de setembre, se celebra a Sant Agustí de Lluçanès, en plena muntanya, una nova edició de la Fira de l'Hostal del Vilar, la més important del Lluçanès i una de les més populars i tradicionals de Catalunya.

Durant tot el matí, els visitants podran veure l'exposició de bestiar i maquinària agrícola i ramadera, i la mostra d'oficis artesans. També hi haurà parades de productes locals i està programada una demostració d’embalar manual. La festa s’acabarà amb un dinar popular i el ball, amb Jordi Bruch.

Aquest any, com a novetat, la fira incorpora el I Mercat de varietats antigues de blat, amb l'objectiu d'afavorir la comercialització dels blats antics collits pels pagesos locals. En aquest mercat hi podrem trobar farina de xeixa i de forment així com blat escairat.

Seguint el programa que es va iniciar fa quatre anys, la fira també inclou una jornada tècnica, que se celebrarà el mateix matí a la carpa de l’Hostal del Vila, organitzada pel Consorci del Lluçanès. Enguany es parlarà de "Les varietats antigues locals i venda de proximitat".

Aquest any les jornades comptaran amb la presentació de la prospecció de llavors antigues de la comarca d'Osona. Tot seguit, el tècnic de Mas Badia (IRTA) explicarà algunes recomanacions per al conreu de varietats antigues. A continuació, Ester Pisa, del DAAM, farà cinc cèntims als assistents sobre l’imminent Decret que regularà la comercialització dels productes de proximitat.

Programa d'actes de la Fira

Programa de la jornades tècniques






Galeries de fotos:
- 2011 (1)
- 2011 (2)
- 2010 (2)
- 2010 (1)
- 2009 (2)
- 2009 (1)
- 2008
- 2004