La seguretat alimentària, eix de les Jornades Tècniques Fira de Reis de Manlleu

Publicat el 16 de gener de 2008 a les 18:06
La seguretat alimentària avui dia és una preocupació important dels consumidors. La nova legislació europea, el denominat "Paquet d'Higiene", ha suposat un canvi en la gestió del concepte de seguretat alimentària, que afecta per primer cop, d'una forma integrada, tots els operadors de la cadena alimentària, inclòs el sector primari.
 
Els ramaders i agricultors han passat a ser, segons aquestes normes, els únics responsables que els seus productes siguin aliments segurs per a l'ésser humà i n'han d'oferir garanties documentals. La divulgació de les exigències actuals en seguretat alimentària tant de la legislació com de les empreses i els consumidors i diferents estratègies d'adaptació són els objectius d'aquestes jornades.
 
Les jornades estan organitzades conjuntament pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Caixa Manlleu, el Consell de la Pagesia de Manlleu i l'Ajuntament de Manlleu.