El xocolater Ramon Morató cloure aquest dijous, dia 8 de novembre, el cicle de cultura gastronòmica dels Dijous de l’Òmnium. La conferència, que inclou un petit tastet, porta per títol “Descobrir el cor de la xocolata” i es farà a les 8 del vespre a la Biblioteca Municipal de Manlleu.
Ramon Morató, nascut a Manlleu i sense cap vincle familiar amb la pastisseria, després d'acabar els seus estudis, comença el seu aprenentatge en diversos establiments. Combina la formació pràctica amb el pas per tots els cursos que imparteix l'Escola del Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona. Rep una beca per visitar l'Escola Nacional Superior de Pastisseria, Confiteria, Gelateria i Xocolateria de França a Yssingeaux i descobreix l'alta pastisseria.
Durant una temporada d'stages en diverses de les millors pastisseries espanyoles, passa també per importants centres de tecnologia de la xocolata com la ZDS a Solingen, Alemanya i Richard Conseil, a Lyon, França.
El seu esperit emprenedor l'ha portat a participar en nombrosos concursos de pastisseria entre els que destaca el M.M.A.P.E, el títol al Millor Mestre Artesà Pastisser d'Espanya el 1997, màxima distinció de la pastisseria estatal, així com el de ser sisè classificat en el Campionat del Món de Pastisseria a Stuttgart, Alemanya. Actualment és responsable de l'Aula Chocovic, la primera escola de Catalunya i de l'Estat especialitzada en xocolateria, a més de tot tipus de cursos per a professionals relacionats amb la gastronomia en general. Aquesta possibilitat de relacionar-se amb múltiples professionals de diferents camps li aporta un ampli coneixement de les necessitats del sector i li permet descobrir la passió per ensenyar, investigar i crear productes relacionats amb el món dolç. Això l'ha portat a impartir en els darrers anys, cursos, seminaris i conferències per tot el món: EUA, Austràlia, Japó, Xina, Suècia, França, Itàlia, etc.
La xocolata clou el cicle gastronòmic dels Dijous de l'Òmnium
Conferència i tastet del mestre Ramon Morató.
ARA A PORTADA
-
El GDT reivindica la crisi de la pesta porcina com «una oportunitat» per «transformar el model» Irene Giménez Vinyet
-
El Govern avala l'ERTO que afecta 450 treballadors del Grup Jorge a Osona pel brot de pesta porcina Redacció
-
«Macrocultiu» o diversificació: la pesta porcina accelera el debat sobre el model econòmic a Osona Irene Giménez Vinyet
-
La CUP aposta per la diversificació del model productiu per posar fre al «monocultiu de porcs i turistes» Irene Giménez Vinyet
-
Publicat el 06 de novembre de 2012 a les 17:17
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans
Vic celebra el Nadal amb un centenar de propostes repartides per tots els barris de la ciutat
-
Cultura i Mitjans Què fer aquest cap de setmana a Osona i el Lluçanès: 12, 13 i 14 de desembre
-
Cultura i Mitjans
Osona i el Lluçanès es bolquen amb «La Marató» 2025: totes les activitats
-
Cultura i Mitjans
Espinelves es converteix en l'epicentre dels mercats de Nadal amb la Fira de l'Avet
-
Cultura i Mitjans
El Mercat Medieval de Vic supera els 250.000 visitants en una 29a edició marcada pel bon temps
-
Cultura i Mitjans
Nadal il·luminat a Vic
