
Osona serà present al programa del Fòrum Gastronòmic 2012 , que se celebrarà del 26 al 28 de febrer al Palau de Congressos i Exposicions de Santiago. D’entrada, el certamen està organitzat per l’empresa Pep Palau, von Arend & Associats, amb seu a Manlleu.
A més, la presència osonenca serà especialment destacada al Fòrum Dolç que convertirà a la ciutat, durant tres dies, en la més dolça del món, amb ponències del més alt nivell. El Fòrum, fent honor als seus orígens, concedeix un especial protagonisme a la pastisseria i a la xocolata. Sis ponents catalans per a sis sessions, cada tarda, a la Sala Cunqueiro.
El diumenge, Josep Maria Ribé oferirà la classe de cuina en directe que porta per títol "Estiu dolç, pastisseria fresca”. El dilluns serà el torn de Ramon Morató, pioner en l’art de treballar la xocolata a la cuina dolça. La seva ponència tindrà com a eix temàtic "Bomboneria per a restauració”. Finalment, el dimarts, Rubén Álvarez dirigirà la sessió "Xocolates i vermuts".
A més d’aquests tres grans mestres osonencs de la cuina dolça, també participaran al Fòrum Dolç Jordi Farrés, Jordi Roca i Javier Torres.
D’altra banda, el cuiner osonenc Isaac Gelabert, que va formar part de l’equip d’organització de l’esdeveniment en les darreres set edicions, també durà a terme un tast de formatges artesans catalans.