
Dimecres 20 de gener, al Museu Industrial del Ter (MIT) es va celebrar el lliurament de premis de la segona edició del premi “Sostenibilitat i Innovació: Premi a estudiants de l’àmbit agroalimentari de Catalunya” un guardó dirigit a joves estudiants de la branca agroalimentària del territori català.
En aquest premi, els estudiants presenten els seus treballs del crèdit de síntesi i un jurat els valora segons criteris de sostenibilitat i innovació empresarial. Els guanyadors de cada categoria reben com a premi un portàtil.
En aquesta segona edició, estudiants de vuit centres de formació agrària de Catalunya han presentat un total de 20 treballs.
L’acte de lliurament de premis va fer-se fet durant la cinquena edició de les Jornades Tècniques Fira de Reis - Sostenibilitat i Innovació en el sector agroramader, on sota el títol “La condicionalitat, perspectives de futur” 130 assistents van debatre sobre les condicions que la UE marca a agricultors i ramaders per desenvolupar la seva feina i accedir a les ajudes. És a dir, aquells mecanismes i l’aplicació de la normativa que emmarquen la condicionalitat, des d’Europa fins a la seva implantació a Catalunya.
Durant les jornades també es van formar dos grups de treball paral•lels i es van tractar experiències pràctiques en el sector boví de llet i porcí per separat, treballant els principals punts a tenir en compte per implantar correctament la condicionalitat.
L’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu organitza les jornades i el premi conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Caixa Manlleu i el Consell de la Pagesia de Manlleu.
Aquest any, el guanyador i els finalistes de la categoria Grau Mitjà han estat:
- Guanyador: Xavier Sànchez Navarro amb el treball “Projecte d'enjardinament vertical”, de l’Institut d’Educació Secundària La Garrotxa.
- 1r finalista: Ricard Huguet Almirall (de Vilanova i la Geltrú) amb el treball “Una sínia ecològica i amb tracció animal: producció d'horta a Vilanova”, del Centre de capacitació agrària de Manresa.
- 2n finalista: Jesús Aradas Solé amb el treball “Projecte de construcció d'un corral oví i cabrum”, de l’Institut d’Educació Secundària La Garrotxa.
I el guanyador i els finalistes de la categoria Grau Superior han estat:
- Guanyador: Eduard Aymerich Prat (de Caldes de Malavella) amb el treball “Projecte d'ampliació i millora de l'explotació lletera Can Thió de Baix situada a la comarca de La Selva”, de l’Escola familiar agrària de Quintanes.
- 1r finalista: Ferran López Codina (de Tona) amb el treball “Projecte de millora i ampliació de les instal•lacions i canvi en el sistema productiu de l'empresa Mir Ramadera”, de l’Escola familiar agrària de Quintanes.
- 2n finalista: Cristina Cañadas Castela amb el treball “Estudi de la relació entre la sensibilitat al PROP i les aptituds sensorials”, de l’Escola de capacitació agrària de l’Empordà.
- Més informació