Un fòrum de luxe enceta la Fira Lactium a Vic

Hi participen experts de diversos països, entre els que hi ha els cuiners Nandu Jubany i Joan Roca, i Max McCalman, del New York Times. El certamen està marcat per la negativa dels comerciants de la ciutat a obrir l’1 de maig.

Publicat el 30 d’abril de 2010 a les 10:55

Un fòrum de luxe enceta la Fira Lactium a Vic. Foto: Adrià Costa

Avui divendres, 30 d’abril, des de les 10:00 h, el Casino de Vic acull el 1r Fòrum del Formatge, una activitat que aplegarà professionals del sector provinents de tot el món per debatre sobre el paper dels làctics artesans en la societat actual.  L’acte marca l’inici de la Fira Lactium, que se celebrarà aquest cap de setmana a Vic. El certamen ha estat envoltat per la polèmica per la negativa dels comerciants de la ciutat a obrir el dissabte, en dia festiu (1 de maig).

- Més informació de la Fira Lactium
- La negativa dels comerciants a l’obertura
 
El fòrum compta amb la presència dels cuiners catalans Nandu Jubany i Joan Roca;  Alain Depal, director de la planta de Flor d’Esgueva del Grup Lactails-de Peñafiel (Castella i Lleó); Daniel Fuhrer, expert tècnic en l’elaboració de formatge i director de la planta del Grup Lactails de Viladecans; Max McCalman , responsable d’Artisanal Cheese i col•laborador del New York Times (EUA); Davide Gufanti, propietari de Fudanti Afinadors a Torí (Itàlia); David Lackwoo, propietari de Neal’s&Yard a Londres (Regne Unit); Martyn Letall, distribuïdor de formatges de Brindi S.A. (Regne Unit); Jesús Pombo i Maria Yolanda Segura, propietaris de Poncelet a Madrid (Espanya;  i Joan Sucarrats, director de la revista catalana “Cuina”.

El 1r Fòrum del Formatge es donarà per acabat al migdia amb una presentació i degustació de formatges catalans a porta tancada amb professionals de l’estranger per promocionar i ampliar la distribució d’aquest producte.


Un fòrum de luxe enceta la Fira Lactium a Vic. Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa

Galeries de fotos:
- 1r Fòrum del Formatge (2010)
- Fira Lactium (2009)