La jornada tècnica la va obrir i presentar el primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció econòmica, Josep Paré, que va desglossar els actes que tindran lloc a Centelles durant tota la setmana. També va afegir que aquest era un projecte engrescador a través del qual volia que s'impliquessin els comerços, el món de la restauració i també tota la gent del poble, entenent que era un projecte de desenvolupament local i dinamització comercial.
Tot seguit va donar pas a la conferència inaugural a càrrec de Xavier Mestres, president de la Fundació de l'Institut Català de la Cuina, que va analitzar la cuina de principis de segle fins a la cuina d'avantguarda actual.
A partir de la seva intervenció, la tòfona va agafar tot el protagonisme de la jornada. Al llarg del matí hi va haver les ponències sobre la tòfona a càrrec d'Enric Gràcia, presentador del programa "Caçadors de Bolets" de TV3 i professor de micologia de la UB; Daniel Oliach, que va parlar d' "el cultiu de la tòfona negra"; la taula rodona per analitzar "quin és el futur de la tòfona" que, entre altres, va comptar amb un representant de l'Associació de Tofonaires d'Osona, entitat que ha participat activament de l'organització d'aquest primer certamen. A més, hi havia restauradors i distribuïdors com Llorenç Patràs o Lluis Colomer. Isabel Campos, directora del grup Taelus a Osona va moderar el debat.
El matí es va complementar amb un tastet de llonganissa de tòfona amenitzat per la música del saxofonista Pep Poblet. La cuina també va tenir el seu lloc amb el taller demostració d'Àngel Pascual, cuiner del restaurant Lluçanès, amb una estrella Michelin.
A la tarda, es va presentar un dels projectes que demostren que la Setmana de la Tòfona neix amb voluntat de tenir continuïtat al llarg de l'any, a més d'organitzar noves edicions. Aquest projecte,
que es desenvoluparà amb la Universitat de Vic, pretén elaborar un producte carni amb tòfona que només es comercialitzi a Centelles com a producte local. Toni Sala, cuiner de la Fonda Sala d'Olost, amb estrella Michelin, i Manel Molera, del restaurant Torres Petit de Manlleu, van ser presents en aquesta primera edició amb tallers-demostració de cuina.
que es desenvoluparà amb la Universitat de Vic, pretén elaborar un producte carni amb tòfona que només es comercialitzi a Centelles com a producte local. Toni Sala, cuiner de la Fonda Sala d'Olost, amb estrella Michelin, i Manel Molera, del restaurant Torres Petit de Manlleu, van ser presents en aquesta primera edició amb tallers-demostració de cuina.
Finalment, l'alcalde de la població, Miquel Arisa, va agrair la presència a tots els assistents i participants a la jornada.
Des de l'organització es va fer una valoració molt positiva de la jornada, tenint en compte la bona acollida que ha tingut en el sector i el gran nivell dels ponents i cuiners que han posat els seus coneixements a l'abast del públic assistent. S'espera consolidar aquest projcete als propers anys.
Ara les activitats continuaran a les escoles, a la biblioteca i el cap de setmana vinent amb la Fira i les activitats paral·leles que la complementaran.
