Un projecte pioner d'engreix de vedells tanca Eurovacum

Publicat el 08 de juny de 2007 a les 05:45
 
Àlex Bach, membre de l'Institut de Recerca i Tecnologia i Agroalimentària (IRTA), va exposar el projecte, d'innovació en la producció i diferenciació en el mercat de carn a partir d'una vedella alimentada amb Omega3.

Per la seva part, Eliseu Isla, president del Centre de Promoció de la Carn de Vedella de Catalunya (Provedella), va explicar els detalls de l'aplicació de l'estudi a la pràctica. Isla va mencionar a grans trets els avantatges de la carn de vedella enriquida amb Omega3 respecte a la resta de carns: una carn més tendra, amb un greix més compacte i brillant, amb un gust més suau y més aromàtica. El president de Provedella va mencionar tots els processos i etapes del llançament al mercat d'aquest particular producte alimentari.
 
El congrés va arrencar ahir amb la conferència de José Luis Juaristi, reconegut veterinari i assessor en nutrició i en disseny d'instal•lacions ramaderes. Durant la seva presentació va exposar les eines idònies per afavorir el maneig i la productivitat a partir de la ventilació, de les característiques de les instal•lacions i de les condicions específiques de sala de munyir, entre d'altres.

Més tard, Ernesto Reyes, recent arribat de la reunió IFCN (International Farm Comparation Network) que ha tingut lloc a Alemanya, va aportar de primera mà les possibles evolucions del mercat de la llet en l'àmbit europeu i va donar alternatives per actuar davant d'un més que probable futur sense quotes lleteres.
 
Tot seguit, Les Hansen va presentar una conferència de forma molt didàctica i entenedora sobre el creuament industrial entre races que obre nous camps en la genètica del boví de llet.
 
La conferència més tècnica del congrés va estar conduïda per Jose Eduardo Santos, un dels grans exponents de la investigació en la producció lletera. Aquesta va ser seguida per un alt nombre d'assistents del camp de la veterinària.
 
Finalment, el congrés va tancar la segona edició amb una taula rodona amb la participació d'experts. Aquesta va debatre la situació actual i futura del sector boví de llet.
 
Valors afegits al congrés
 
A banda del programa tècnic, el congrés ha acollit activitats paral•leles que han estat seguides amb gran interès. És el cas del tast guiat de vins i formatges conduït per la somelier Núria Fabrer; els vols captius amb globus i el sopar gastronòmic que un any més, ha estat ofert pel col•lectiu Osona Cuina, en aquesta ocasió al restaurant Ca L'Ú.