
Els formatges osonencs continuen estant entre els millors món. Si més no, així ho determinen els resultats del World Cheese Awards , celebrat a Birmingham (Regne Unit), que van reconèixer amb sis medalles un total de tres explotacions de la comarca. El certamen, on es presenten milers de formatges d'Europa, Nord-amèrica, Austràlia i Sud Àfrica, és considerat el campionat del món d'aquest producte.
Els guardonats van ser Betara d’Olost , Mas el Garet de Tona i Mas Rovira de Sora . Es dóna la circumstància que les tres empreses ja van aconseguir medalles en aquest campionat l’any passat . Betara i Mas el Garet també havien pujat al podi en anteriors edicions.
El gran triomfador del campionat va ser Betara d’Olost, que va aconseguir quatre medalles, sent així la firma més guardonada de tot Catalunya. L’empresa del Lluçanès va aconseguir dues medalles de plata, per un formatge de cabra ecològic i un altre de vaca, i dues més de bronze, per dos formatges de cabra, un de cremós i un de farcellet.

Pel que fa a les altres dues explotacions, el Mas Garet va aconseguir una medalla de plata pel seu formatge madurat de cabra, i el Mas Rovira, una de bronze pel seu petit cendrat de cabra.
El resultat de Mas Rovira de Sora es pot considerar excepcional, ja que ha aconseguit aquest preuat guardó en dues ocasions, i es tracta d’una empresa amb només dos anys de vida. El petit cendrat de cabra que ha estat premiat és un format molt tou, “que no es fa gaire a Catalunya i que està tenint una gran acceptació”, segons un portaveu de l’empresa. Només se’n fabriquen uns dos-cents a la setmana.
