​El nou equip de govern de Prats de Lluçanès defineix el cartipàs municipal

Junts i ERC lideraran plegats el consistori de la capital de la nova comarca amb 8 dels 11 regidors que configuren el plenari; a més de l'organigrama polític també s'han donat a conèixer alguns dels projectes claus del mandat

Sessió plenària extraordinària a l'Ajuntament de Prats, aquest dimecres.
Sessió plenària extraordinària a l'Ajuntament de Prats, aquest dimecres. | Aj. Prats de Lluçanès
Osona.com
30 de juny del 2023
Prats de Lluçanès ja coneix la distribució del cartipàs municipal pel mandat 2023-2027. El nou govern de la flamant capital de la nova comarca és fruit de l'acord entre Junts per Prats i ERC Prats, les dues formacions més votades el 28-M i que amb el pacte sumen vuit regidors –quatre de cada formació- dels 11 representants que configuren el plenari.

Tal com marcava el pacte de govern, Jordi Bruch (Junts) va ser investit alcalde el passat 17 de juny amb el suport dels republicans, la portaveu dels quals, Montse Boladeres, serà la primera tinent d'alcalde durant els pròxims quatre anys. Una aliança que també centra les mirades en la recent creació de la comarca del Lluçanès: "És un repte molt seriós i important que des de Prats es vol i s'ha de liderar, al costat de la resta de municipis del Lluçanès, fent polítiques útils per a la gent", remarca el nou govern.
 

Un Pla d'Actuació Municipal amb mirada social

L'aliança forjada estableix la configuració d'un nou Pla de Govern conjunt amb l'elaboració d'un Pla d'Actuació Municipal. Aquest document és el que marcarà les polítiques a realitzar al llarg del mandat i que presentarà, tal com expliquen des del consistori, un clar accent social. Algunes de les actuacions que es volen dur a terme són la reforma del teatre Orient, la rehabilitació i canvi de gespa artificial del camp de futbol municipal, la reforma de la plaça Nova i el carrer del Mercat, la rehabilitació i ús de l'edifici de la Farmàcia Vella, l'inici del projecte d'habitatge social o de dinamització econòmica, la creació de l'Escola d'Oficis del Lluçanès, entre altres. D'altra banda, l'equip de govern també preveu activar la participació ciutadana, potenciar els pressupostos participatius i definir els usos de propietat municipal.
 

Repartiment del cartipàs

La coalició dels dos partits a l'Ajuntament de Prats també està marcada pel funcionament i l'organització dins de l'ens. En aquesta línia, el mandat que comença tindrà a Jordi Bruch com a alcalde i regidor de les àrees d'Urbanisme, Mobilitat, Serveis, Habitatge i la recentment creada Món Rural i Seguretat; Montse Boladeres serà la primera tinent d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Ocupació, Comerç, Mercat i Recursos Humans; Jordi Batriu (Junts) serà el segon tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Festes, Turisme, Comunicació i Transparència; Pere Vila (ERC) serà tercer tinent d'alcalde i regidor de les àrees d'Hisenda, Patrimoni i Memòria Històrica; Pep Peraire (ERC) serà regidor d'Acció Climàtica, Esports i Entitats; Maria Àngels Sala (Junts) serà regidor de Salut, Benestar i Família; Heribert Grifell (Junts) serà regidor de Participació, Fires i Esdeveniments; i Rosa Vilà (ERC) la regidora d'Educació, Joventut i Igualtat.