​Junts i Compromís pacten per governar a Calldetenes

ERC, la força més votada el 28-M, exercirà d'oposició

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Ajuntament de Calldetenes.
Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Ajuntament de Calldetenes. | Aj. de Calldetenes
Osona.com
16 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:36h
Junts i l'agrupació d'electors Compromís han arribat a un acord de govern a Calldetenes pels pròxims quatre anys. A través de comunicats, ambdues formacions constaten que, malgrat les diferències que els separen, teixiran aliances "per treballar" pel municipi. Encara que la força més votada el 28-M fos ERC amb 403 suports que es tradueixen en quatre regidors, la suma entre els quatre representats assolits per Junts i els tres de Compromís els obre la porta de la sala de plens per governar amb majoria. L'acord formalitzat erigeix al candidat de Junts, Miquel Riera, com a nou batlle de Calldetenes mentre que Compromís assumirà part de lesregidories.

Sobre la coalició, els postconvergents remarquen que "qualsevol entesa comporta generositat per les dues parts" i que l'objectiu comú és "treballar per a Calldetenes". Per la seva banda, pel grup d'electors de Compromís, el pacte els donarà la possibilitat d'executar "part del programa electoral" que presentaven.
 

ERC exercirà d'oposició

Des d'ERC Calldetenes, critiquen "la nul·la voluntat d'acord per part dels altres grups polítics per facilitar que la llista més votada sigui la que governi". Els republicans remarquen que han allargat la mà a Junts fent "propostes programàtiques, de repartiment de cartipàs, i fins i tot, de mandat d'alcaldia" que els postconvergents han rebutjat i consideren que l'entesa entre Junts i Compromís és, en part, deguda a "la coincidència en els models urbanístics" d'ambdues formacions.

Així doncs, davant la impossibilitat de tancar un acord tot i ser la llista amb més suports, ERC exercirà d'oposició al llarg del mandat 2023-2027.