​Junts i ERC signen un acord de govern a Prats de Lluçanès

Ambdues formacions uneixen forces a la capital de la nova comarca amb un pacte que situa el postconvergent Jordi Bruch com a batlle i a la republicana Montse Boladeres primera tinent d'alcalde

Junts i ERC governaran plegats a l'Ajuntament de Prats.
Junts i ERC governaran plegats a l'Ajuntament de Prats. | Aj. Prats de Lluçanès
Osona.com
16 de juny del 2023
Actualitzat a les 16:16h

A 24 hores del ple d'investiduraJunts i ERC arriben a un acord per governar plegats Prats de Lluçanès, la flamant capital de la nova comarca. Així ho expliquen ambdós partits en un comunicat emès aquest migdia de divendres en el qual detallen que el pacte és fruit de l'escenari postelectoral "que empeny a enteses entre diferents formacions polítiques": "Sumant ens en sortirem millor", remarquen.

El text subratlla que es tracta d'un acord "ampli, potent, rigorós, amb generositat i visió de futur" que estableix "una distribució de regidories igualitària" entre les dues formacions. El que si s'ha anunciat és que l'alcaldia serà per Jordi Bruch (Junts) i la primera tinent d'alcalde serà Montse Boladeres (ERC).

El 28-M Junts va ser la força més votada a Prats de Lluçanès amb 479 vots que es tradueixen en quatre regidors. Una diferència únicament de deu vots separen els postconvergents de la segona llista amb més suports, ERC, que n'assolia 469 i quatre representants. El tercer grup amb representació al consistori és Movem Prats amb 411 vots i tres regidors.