Miquel Ylla, el cap de llista del PSC a Vic, no prendrà possessió del càrrec de regidor

Els socialistes n'explicaran els detalls el dijous en una roda de premsa; mentrestant, continua sense haver-hi acord entre partits per formar un govern sòlid a la capital d'Osona

Miquel Ylla, cap de llista del PSC a Vic.
Miquel Ylla, cap de llista del PSC a Vic. | Adrià Costa Rifà
13 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:14h

Miquel Ylla, el candidat del PSC a Vic, hauria pres la decisió de no recollir l'acta de regidor aquest dissabte, en el ple de constitució del consistori. Tal com avançava El 9 Nou, la decisió s'hauria traslladat a la direcció del partit el dilluns. Aquest dijous, els socialistes han convocat una roda de premsa per explicar-ne els motius, aclarir quins moviments farà la formació i qui seran els regidors que prendran possessió del càrrec.

Amb Ylla al capdavant, els socialistes de la capital d'Osona aconseguien, la nit del 28-M, millorar els resultats dels comicis del 2019: en aquella ocasió obtenien 1.089 vots (6,07%) que es traduïen en un representant al consistori. A les eleccions d'aquest 2023, rebien 1.281 suports (el 9,47%) i dos regidors a l'ens.
 

Junts continua buscant soci de govern

Els últims dies havia transcendit que Junts per Vic, la formació liderada per Albert Castells i guanyadora de les eleccions a la capital d'Osona -tot i perdre la majoria absoluta-, havia establert contactes amb el PSC per temptejar punts d'entesa i una possible aliança. Ara, aquesta opció quedaria en suspens.

Segons ha pogut saber Osona.com, aquest dilluns al vespre Junts i ERC van mantenir una trobada on la formació de Castells traslladava als republicans una proposta de governabilitat. Al llarg d'aquest dimarts, els republicans tenen executiva per debatre la proposició.

Mentre la CUP i Vic En Comú Podem s'autodescartaven de les negociacions poques hores després de conèixer els resultats electorals, qui sí que obria la porta al diàleg amb la formació guanyadora era Xavier Farrés, el candidat d'Ara Vic-Pacte Local, la quarta força més votada a la ciutat amb 1.502 vots i dos regidors.

Les pròximes hores seran claus a la capital d'Osona per treure l'entrellat de quins partits teixiran aliances per articular una governança sòlida, o bé si Junts –amb vuit regidors- decidirà desplegar un govern en solitari pels pròxims quatre anys, encara que aquesta opció era descartada per Castells la mateixa nit electoral: "La ciutadania ha volgut un govern de coalició".