Miquel Ylla sobre la decisió de no recollir l'acta de regidor: «És personal, madura i consensuada amb el partit»

El candidat del PSC a Vic explica que el partit coneixia la seva voluntat, motivada per diversos factors com l'alta abstenció o l'escenari postelectoral; Josep Pou i Debora Villena seran els regidors socialistes al consistori vigatà

Roda de premsa de Miquel Ylla, candidat del PSC a Vic.
Roda de premsa de Miquel Ylla, candidat del PSC a Vic. | Irene Giménez
15 de juny del 2023
Actualitzat a les 19:31h

El candidat del PSC a Vic, Miquel Ylla, no prendrà possessió del càrrec de regidor aquest dissabte 17 de juny en el ple de constitució de la corporació municipal. La decisió de no recollir l'acta transcendia aquest dimarts, poques hores després que el socialista trasllades a la direcció del partit el seu posicionament, si bé ja feia dies que s'estava gestant.

"He viscut una campanya intensa que va començar el gener del 2022", explica, remarcant que en surt "enfortit". En la roda de premsa d'aquest dijous, Ylla ha volgut agrair a l'equip socialista el suport rebut, amb menció especial al primer secretari del partit, Salvador Illa, amb qui manté una estreta relació, i insisteix que "és una decisió personal" fruit de l'escenari postelectoral. El que continuarà sent el primer secretari del partit a Vic apunta que "l'entristeix" l'alta abstenció a les eleccions del 28 de maig –a Vic va votar el 50,15%, és a dir, 13.836 persones d'un cens total de 27.588 ciutadans amb dret a vot- tot i remarcar que els resultats obtinguts pel PSC "són bons": "Som l'únic partit amb representació a l'Ajuntament que hem augmentat en nombre i percentatge de vots així com en regidors". Amb tot, constata que "en volíem més" perquè l'objectiu "era governar".

Per tots aquests motius, Ylla declara que la decisió "és personal i madura i consensuada amb el partit": "Dijous passat em vaig reunir amb Salvador Illa per explicar-li el posicionament". En aquesta línia apunta que "no faig un pas al costat sinó endavant" perquè els companys que el relleven "tenen l'empenta, el llarg termini". El moviment obligat de fitxes situa el número 2 de la llista socialista, Josep Pou, a ocupar la posició de portaveu del grup i que la número 3, Debora Villena, prengui l'acta de regidora: "Ells seran més útils al consistori que no pas jo".

Miquel Ylla explica que s'havia "il·lusionat amb la idea de governar i canviar les coses" i ha volgut mostrar agraïment als votants del PSC a Vic: "També em disculpo si els he decebut, el seu vot no es perdrà, estarà ben utilitzat".
 

Josep Pou i Debora Villena seran els regidors del PSC a Vic pel mandat 2023-2027. Foto: Irene Giménez

 

"El PSC és un partit de govern"

Durant les últimes setmanes, els socialistes confirmen que han mantingut contactes amb Junts, "una llista guanyadora que cal tenir present que va perdre la majoria al consistori". En aquest sentit, recorden que la mateixa nit electoral,Albert Castells parlava de la voluntat de teixir "una coalició" de partits. Des de la secció del PSC de Vic expliquen que l'assemblea de Junts a la capital d'Osona hauria decidit "no arribar a cap acord amb nosaltres" i insisteixen que el PSC "és un partit de govern" que està "disposat a arribar a enteses, tal com s'està veient en altres municipis". Amb tot, apunten que "els vots que hem tingut ens han situat a l'oposició".