L'Oficina Tècnica de l'R3 es reuneix a Madrid amb el Ministeri de Transport

Es van tractar temes com l'estudi informatiu de Centelles a Vic, la millora d'equipaments de la línia o del tram la Garriga-Centelles, que ja té en marxa un estudi informatiu

La delegació de l'Oficina Tècnica de l'R3 amb representants del Ministeri de Transport, a Madrid.
La delegació de l'Oficina Tècnica de l'R3 amb representants del Ministeri de Transport, a Madrid. | Consell Comarcal
Redacció
27 de setembre de 2024, 10:18
Actualitzat: 30 de setembre, 14:38h

El passat dijous 19 de setembre, l'Oficina Tècnica de l'R3 va reunir-se, a Madrid, amb representants del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible. La delegació osonenca, encapçalada per Josep Paré (PSC) –diputat al Congrés dels Diputats i alcalde de Centelles-, comptava amb la participació de Gerard Sancho (Junts) –president del Consell Comarcal d'Osona i alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà-, Arnau Rovira (Junts) –alcalde de Manlleu-, Marçal Ortuño (ERC) –alcalde de Torelló- i Josep Arimany –coordinador de l'Oficina-.

Durant la reunió, des de l'Oficina Tècnica de l'R3 es va presentar un document que recull totes les aportacions que el territori vol fer en els diferents trams del projecte de desenvolupament de la línia R3 de Rodalies.

Entre altres coses, es va posar sobre la taula el manteniment de la línia o la voluntat de revertir l'actual estat de l'estació de Manlleu -on també es voldria ubicar una futura estació de mercaderies- o de la nova estació de Torelló, la qual hi hauria consens perquè s'anomenés Torelló-la Garrotxa i que, precisament, podria servir d'enllaç entre els municipis d'aquesta comarca.

Tanmateix, els principals temes que es van tractar a la trobada van ser l'estat de l'estudi informatiu de Centelles a Vic –actualment en fase de resposta d'al·legacions-; de la millora dels equipaments de la línia –estacions o passos elevats i subterranis-; i del tram del desdoblament entre la Garriga i Centelles –ja està en marxa un estudi informatiu-.

Des del Ministeri valoren positivament la trobada i ressalten que les propostes aportades per l'Oficina de l'R3 estiguin treballades i consensuades amb tot el territori.