Ridao responsabilitza Tura i Vila d’Abadal de la manca d’un jutjat penal a Vic

El secretari general d’ERC es reuneix amb operadors jurídics de la ciutat.

Laura Busquets / ACN
23 de novembre del 2010
Joan Ridao, atenent els mitjans de comunicació, davant dels jutjats de Vic.
Joan Ridao, atenent els mitjans de comunicació, davant dels jutjats de Vic. | ERC Osona
Joan Ridao, atenent els mitjans de comunicació, davant dels jutjats de Vic. Foto: ERC Osona

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, ha lamentat l'antagonisme que hi ha entre l'alcalde de la ciutat de Vic i la consellera de Justícia sobre la instauració d'un jutjat penal a Vic. El diputat ha dit que tots dos són responsables i que la situació s'hauria pogut superar “amb una mica més de diàleg i de voluntat política per les dues parts”. Ara, ha afegit Ridao, “cal fer tabula rasa” amb aquesta situació i “resoldre aquest problema” després de les eleccions a través de la via del diàleg. Vic reclama la construcció d'un jutjat penal a la ciutat després que ja se n'han instaurat tres a Manresa.
 
“Aquest és un problema de voluntat política, no de mitjans materials o recursos”, “els diners hi eren, hi són”. Així ho ha explicat Ridao aquest dimarts davant els jutjats de Vic i després d'una reunió que ha mantingut amb els operadors jurídics de la ciutat amb l'objectiu d'analitzar la situació “que fa temps que s'arrossega”.
 
El secretari general d'ERC ha assenyalat que el seu partit ja va presentar una iniciativa a Madrid, que “està pendent de debat”, amb l'objectiu de crear un jutjat penal a Vic. En l'actualitat, el jutjat penal que treballa amb els casos de Vic i comarca està situat a Manresa i en aquest sentit, la situació és “complexa” perquè ciutadans, advocats i procuradors han de fer desplaçaments a la capital del Bages.
 
Ridao ha destacat que creu que no hi haurà cap obstacle, “des d'un punt de vista judicial”, perquè Madrid autoritzi la creació d'un nou jutjat. ERC ha adquirit el compromís amb la ciutat de Vic per donar “l’'empenta decisiva” perquè el Parlament doti dels recursos necessaris el projecte que ha de contemplar la creació d'un nou jutjat penal a Vic.
 
Dues voluntats 'molt separades'
 
Ridao ha destacat que la situació generada “no és imputable a un sol actor”. Ha destacat que en aquest cas, “concorren dues voluntats molt separades”. En primer terme es troben “els interessos” amb Manresa de la consellera de Justícia, Montserrat Tura, “segurament el color polític del govern de la ciutat hi ajuda”, ha afirmat Ridao. I a l'altra banda, s'hi troba l'actitud “poc flexible” de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.
 
Ridao ha destacat que “hi ha arguments a favor i en contra” de les dues propostes fetes per Tura i Vila d'Abadal. D'una banda, Tura va plantejar l'ampliació dels jutjats actuals a través de la cessió per part de l'Ajuntament dels locals adjacents, una proposta que Ridao ha qualificat de “realista, però més precària”. D'altra banda, l'alcalde de Vic va proposar “un projecte a llarg termini” que és la creació d'un palau de justícia per a la ciutat.

Notícies publicades

Arxivat a