Roda de Ter aprova el cartipàs municipal

El nou equip de govern és fruit de l'entesa entre ERC, Independents per al Progrés de Roda i Sumem per Roda

Sessió plenària de l'Ajuntament de Roda de Ter.
Sessió plenària de l'Ajuntament de Roda de Ter. | Aj. Roda de Ter
Osona.com
05 de juliol del 2023
L'Ajuntament de Roda de Ter ha aprovat el nou cartipàs municipal pel mandat 2023-2027 en la primera sessió plenària després de la constitució del consistori el passat 17 de juny.

El nou equip de govern, format pels 3 regidors d'ERC-Roda Republicana, els 2 representants municipals d'Independents per al Progrés de Roda i els 2 regidors de Sumem per Roda es repartiran les regidories de la següent manera: l'alcalde Toni Mas (ERC) assumirà Educació, Participació Ciutadana i Governació; Yolanda Tristancho (Independents) serà la primera tinent d'alcalde i estarà al capdavant de les regidories d'Esports i Salut; la segona tinent d'alcalde serà Bet Contreras (Sumem per Roda) i conduirà les carpetes d'Igualtat, Cultura i Patrimoni; Roser Montané (ERC) assumirà la tercera tinença d'alcaldia així com les regidories de Comunicació, Medi Ambient i serveis i Règim Intern; Aida Reig (ERC) pilotarà Joventut i Cultura, tradició i festes; Montse Garcia (Independents) assumeix Urbanisme i Hisenda; i Griselda Arrey (Sumem) estarà al capdavant d'Acció Social, Promoció Econòmica, comerç i Turisme.

D'altra banda, també s'aprovava el règim de dedicacions, retribucions, assistències i indemnitzacions dels membres de la corporació municipal, així com el règim de sessions i la comissió informativa.

En aquesta línia, el batlle Toni Mas tindrà una dedicació del 90% de la jornada laboral amb una retribució de 36.614 euros anuals; la tercera tinent d'alcalde, Roser Montané, un 40% de dedicació i 16.378 euros anuals; i els cinc membres restants de l'equip de govern tindran una dedicació del 30% i una retribució de 12.204 euros anuals.

Pel que fa a les assistències a les sessions plenàries, els regidors i regidores que no estan al govern i que participin en el ple rebran 116 euros per sessió i 146 euros per l'assistència a una comissió informativa. A més, hi haurà una retribució anual per a cada grup municipal.

Aquest punt s'aprovava amb el vot dels regidors d'ERC, Independents per al Progrés de Roda i Sumem per Roda, mentre que els grups de l'oposició –Ara Roda, Junts per Roda i Rodem- hi votaven en contra.

El portaveu d'Ara Roda, Albert Serra, denunciava "manca de coherència política" perquè les dedicacions i retribucions aprovades no són el que demanaven quan estaven a l'oposició, unes crítiques a les quals se sumava la portaveu de Junts Roda de Ter, Marta Pascuet. Per la seva banda, el regidor de Rodem, Joan Moreno, denunciava manca d'explicacions i arguments per part dels grups que donen suport al govern.