Els veïns d'Olost trien marxar del Lluçanès

Els partidaris de tornar a Osona s'imposen per un marge estret en la consulta popular no vinculant que se celebrà un any i mig després de crear la comarca

Un veí d'Olost, durant la consulta popular d'aquest diumenge
Un veí d'Olost, durant la consulta popular d'aquest diumenge | ACN
Redacció
20 d'octubre de 2024, 21:58
Actualitzat: 21 d'octubre, 9:21h

Els veïns d'Olost volen marxar del Lluçanès. Aquest és el resultat de la consulta popular que s'ha celebrat aquest diumenge per avaluar si els ciutadans volen tornar a formar part d'Osona. Amb prop del 51% de participació, el sí s'ha imposat per un marge estret: 297 a favor pels 249 contraris. La votació s'ha fet només un any i mig després de la creació de la comarca i no és vinculant directament, però el govern municipal ha confirmat que respectaran el resultat. Perquè el canvi es faci efectiu hauran d'esperar, almenys fins que es formi el proper consistori, passades les eleccions municipals del 2027.

Alguns electors han valorat que la consulta és “innecessària” i han apostat pel Lluçanès i per "plantejar bons serveis des del territori". Han recordat que el 2015 ja se'ls va preguntar si voldrien formar part de la futura comarca i la resposta va ser que sí. D'altres, han defensat el "dret a decidir" de nou perquè "les condicions han variat". "El sentiment de pertinença hi és, però és un tema més polític i econòmic", han dit aquest diumenge, mentre les urnes eren obertes.

Tot i que un petit percentatge de veïns i veïnes de la població, un 4%, ja va votar de forma anticipada entre dilluns i divendres, el gruix dels electors cridats a expressar la seva opinió ho han fet al llarg del cap de setmana. Dissabte van poder votar a Santa Creu i aquest diumenge al nucli d’Olost.

Arxivat a