El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat el nou Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Llonganissa de Vic, derivat de l’adaptació de l’anterior a la Llei de Qualitat Agroalimentària 14/2003, i al Decret 285/2006.
Aquest reglament forma part de la sèrie de reglaments de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) que s’estan publicant per tal d’adaptar-los a l’esmentada normativa. La principal novetat d’aquestes adaptacions rau en el canvi de personalitat jurídica dels consells reguladors que es constitueixen com a corporació de dret públic, i en el sistema de control i certificació d’IGP i de DOP. Els reglaments també contemplen aspectes com els registres i inscripcions, la declaració de produccions, logotip, etiquetat, el control i certificació, el funcionament del consell regulador, el règim electoral i el finançament.
La zona de producció on s’elabora la Llonganissa de Vic és la Plana de Vic.
Aquest embotit s’elabora amb carn magra de porc, cansalada, i sal i pebre negre com a únics condiments. Quan es talla presenta un color vermellós amb la cansalada a daus i el pebre negre en gra visibles. En els processos de maduració i assaonament s’hi desenvolupa una flora fúngica típica que, per les característiques climàtiques de la zona protegida, fa que tingui un sabor i aroma característics.
Agricultura aprova el nou reglament de la IGP Llonganissa de Vic
El sistema de control i certificació, una de les principals novetats.
Ara a portada
-
Societat Salut i l'Ajuntament de Vic perfilen la cessió del solar del Mercat Municipal per construir-hi un nou CAP Irene Giménez Vinyet
-
Societat Osona Salut Mental amplia les instal·lacions amb consultoris nous i sales per a teràpies de grup Redacció
-
Ciutats Sau instal·la alarmes per advertir la població en cas de trencament de la presa Arnau Urgell i Vidal
-
Cultura i Mitjans El bressol original que va allitar Jacint Verdaguer s'exposarà de forma permanent a la Casa Museu de Folgueroles Redacció
-
Publicat el 17 de setembre de 2010 a les 15:05
Et pot interessar
-
Economia Plena ocupació del turisme rural al Collsacabra durant la Setmana Santa
-
Economia Empresaris d'Osona es reuneixen amb el president de la Cambra de Comerç
-
Economia El Mercat del Ram reuneix les entitats agràries: «És una oportunitat per treballar juntes pel bé del sector»
-
Economia El CEDO i Translog signen un conveni per impulsar el sector del transport i la logística a Osona