El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat el nou Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Llonganissa de Vic, derivat de l’adaptació de l’anterior a la Llei de Qualitat Agroalimentària 14/2003, i al Decret 285/2006.
 
Aquest reglament forma part de la sèrie de reglaments de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) que s’estan publicant per tal d’adaptar-los a l’esmentada normativa. La principal novetat d’aquestes adaptacions rau en el canvi de personalitat jurídica dels consells reguladors que es constitueixen com a corporació de dret públic, i en el sistema de control i certificació d’IGP i de DOP. Els reglaments també contemplen aspectes com els registres i inscripcions, la declaració de produccions, logotip, etiquetat, el control i certificació, el funcionament del consell regulador, el règim electoral i el finançament.
 
La zona de producció on s’elabora la Llonganissa de Vic és la Plana de Vic.
 
Aquest embotit s’elabora amb carn magra de porc, cansalada, i sal i pebre negre com a únics condiments. Quan es talla presenta un color vermellós amb la cansalada a daus i el pebre negre en gra visibles. En els processos de maduració i assaonament s’hi desenvolupa una flora fúngica típica que, per les característiques climàtiques de la zona protegida, fa que tingui un sabor i aroma característics.
							
																					
																Agricultura aprova el nou reglament de la IGP Llonganissa de Vic
El sistema de control i certificació, una de les principals novetats.
ARA A PORTADA
Publicat el 17 de setembre de 2010 a les 15:05
																			
								Et pot interessar
- 
												
												Economia
												Girbau inaugura una nova fàbrica als Estats Units amb capacitat per produir 3.000 màquines a l'any
											 - 
												
												Economia
												La consellera Paneque inaugura les noves instal·lacions logístiques de Proquimia
											 - 
												
												Economia
												El temps dels darrers mesos al Montseny afavoreix la temporada de la castanya de Viladrau
											 - 
												
												Economia
												El projecte osonenc Enso Ferments, reconegut amb el Premi Emprenedoria Rural
											 - 
												
												Economia
												A la recerca de talent: Bon Preu es desplaça a Vic per fer entrevistes de feina
											 - 
												
												Economia
												«Hi ha una dissincronia entre la visió global de la banca i el que pensem del nostre banc»
											 
