07
de desembre
de
2021, 11:55
A la Nit del Turisme d'Osona, que es va celebrar divendres passat a Manlleu, es van proclamar els productes guanyadors del concurs "Fet a Osona: Aliments excel·lents", que representaran l'agroalimentació de la comarca durant els propers tres anys.
Aquesta iniciativa vol posar en valor els aliments d'Osona i potenciar-la com a destinació gastronòmica. Tot plegat està promogut per Osona Turisme-Consell Comarcal d'Osona, Creacció i la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.
A través de la votació popular, on s'han recollit un total de 6.020 vots, s'han escollit els següents productes per a cadascuna de les categories previstes.
La vetllada al Teatre Centre de Manlleu va acabar amb un tast de tots els productes finalistes cuinats i servits per l'equip d'en Jordi Coromina, dels restaurants l'Horta de Tavertet i el Thymus de Manlleu, i membre d'Osona Cuina.
Acompanyament de Creacció
Tots els projectes premiats rebran un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial. Igualment, s'estan estudiant diverses propostes de promoció conjunta i de comercialització que es treballaran conjuntament amb els premiats.
De fet, al gener està prevista una primera trobada amb els productors guanyadors per treballar conjuntament amb ells els propers passos a seguir: la comercialització de la cistella, el vincle amb la restauració del territori, la presència dels productes en actes institucionals, etc.
Un procés que va començar el juliol
"Fet a Osona: Aliments excel·lents" es va iniciar el passat juliol quan 50 productors osonencs es van inscriure al concurs. Van destacar la singularitat del seu producte i van aportar criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental per a procedir a la seva selecció.
Segons els criteris esmentats, els millor puntuats de cada categoria, un total de 35 productes, van passar a la següent fase que va tenir lloc el passat 7 d'octubre a l'Escola d'Hostaleria d'Osona, a Tona.
Un jurat format per experts professionals del sector agroalimentarii gastronòmic en cadascuna de les categories, va fer una avaluació organolèptica que es va sumar a una avaluació efectuada per un jurat expert en innovació. Els dos productes millor puntuats van esdevenir els finalistes i van ser els que s'han donat a conèixer durant el mes en què han restat oberta la votació popular.
Aquesta iniciativa vol posar en valor els aliments d'Osona i potenciar-la com a destinació gastronòmica. Tot plegat està promogut per Osona Turisme-Consell Comarcal d'Osona, Creacció i la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.
A través de la votació popular, on s'han recollit un total de 6.020 vots, s'han escollit els següents productes per a cadascuna de les categories previstes.
Productes guanyadors
Categoria Embotits cuits: Botifarra d'ou de Can Codina, de Taradell.
Categories Begudes: Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch de Sant Quirze de Besora.
Categoria Formatges: Jove de Cabra de Formatges Riudavets de l'Esquirol.
Categoria Elaborats dolços de fleca i pastisseria: Pa de Pessic de Pastisseria El Bruguer de Vic.
Categoria Elaborats salats de fleca i pastisseria: Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners.
Categoria Productes Vegetals: Caldo Silvestre de Sambucus de Manlleu.
La IGP Llonganissa de Vic ja estava inclosa a la tria prèviament.
Categoria Embotits cuits: Botifarra d'ou de Can Codina, de Taradell.
Categories Begudes: Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch de Sant Quirze de Besora.
Categoria Formatges: Jove de Cabra de Formatges Riudavets de l'Esquirol.
Categoria Elaborats dolços de fleca i pastisseria: Pa de Pessic de Pastisseria El Bruguer de Vic.
Categoria Elaborats salats de fleca i pastisseria: Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners.
Categoria Productes Vegetals: Caldo Silvestre de Sambucus de Manlleu.
La IGP Llonganissa de Vic ja estava inclosa a la tria prèviament.
La vetllada al Teatre Centre de Manlleu va acabar amb un tast de tots els productes finalistes cuinats i servits per l'equip d'en Jordi Coromina, dels restaurants l'Horta de Tavertet i el Thymus de Manlleu, i membre d'Osona Cuina.
Acompanyament de Creacció
Tots els projectes premiats rebran un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial. Igualment, s'estan estudiant diverses propostes de promoció conjunta i de comercialització que es treballaran conjuntament amb els premiats.
De fet, al gener està prevista una primera trobada amb els productors guanyadors per treballar conjuntament amb ells els propers passos a seguir: la comercialització de la cistella, el vincle amb la restauració del territori, la presència dels productes en actes institucionals, etc.
La cistella «Fet a Osona».
Un procés que va començar el juliol
"Fet a Osona: Aliments excel·lents" es va iniciar el passat juliol quan 50 productors osonencs es van inscriure al concurs. Van destacar la singularitat del seu producte i van aportar criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental per a procedir a la seva selecció.
Segons els criteris esmentats, els millor puntuats de cada categoria, un total de 35 productes, van passar a la següent fase que va tenir lloc el passat 7 d'octubre a l'Escola d'Hostaleria d'Osona, a Tona.
Un jurat format per experts professionals del sector agroalimentarii gastronòmic en cadascuna de les categories, va fer una avaluació organolèptica que es va sumar a una avaluació efectuada per un jurat expert en innovació. Els dos productes millor puntuats van esdevenir els finalistes i van ser els que s'han donat a conèixer durant el mes en què han restat oberta la votació popular.