
A la celebració dels 20 anys de Can Jubany hi han assistit prestigiosos cuiners, com dos dels germans Roca. Foto: José M. Gutiérrez
El restaurant Can Jubany de Calldetenes ha acollit aquest dilluns, 30 de novembre, l’acte de celebració dels seus 20 anys. A la vetllada hi han assistit prop de tres-centes persones, entre les quals hi havia reconeguts cuiners, com dos dels germans Roca, periodistes gastronòmics, clients, proveïdors i amics de Nandu Jubany i Anna Orte, l'esposa del xef.
La celebració ha constat de dues parts (un dinar i un sopar més íntim) per acollir tots els convidats a Can Jubany. En tots dos casos, l’equip del cuiner ha servit una selecció gastronòmica per repassar alguns dels principals plats que han sortit de la cuina de Can Jubany els darrers anys.
Nandu Jubany i Anna Orte han agraït als assistents la seva presència i han destacat que “aquest restaurant que vam somniar ara fa 20 anys és una realitat gràcies a tots els que, com vosaltres, ens han donat suport i acompanyat". I han afegit: “El nostre equip, els clients, els amics… Aquests són els autèntics protagonistes d’aquest aniversari”.
Una aposta per la innovació
L’acte també ha servit per inaugurar dues noves dependències que s’han habilitat a Can Jubany: un espai exterior just a l’entrada del restaurant destinat a clients i un laboratori d'I+D a la planta baixa del restaurant i just al costat de la cuina.

La cunia de Can Jubany, aquest dilluns. Foto: José M. Gutiérrez

Nandu Jubany, aquest dilluns al seu restaurant. Foto: José M. Gutiérrez
Nandu Jubany ha explicat que “necessitàvem un espai específic per poder treballar noves creacions i l’hem ubicat a tocar de la cuina, però en una àrea separada. Així no entorpim la cuina de Can Jubany quan treballem en innovació”. Els establiments del grup Jubany ofereixen actualment unes set-centes receptes diferents, per això el xef osonenc creu que s’ha de fer una aposta per la “renovació i l’evolució” constant.
Pel que fa a les noves dependències exteriors, el cuiner ha apuntat que serviran per millorar el servei als clients: “Nosaltres oferim una experiència gastronòmica, més enllà d’un àpat. Mostrem als clients l’hort on cultivem els nostres productes, dinen i llavors poden allargar la seva satisfacció a l’exterior, amb tranquil·litat i una bona sobretaula”.
Durant l’acte s’ha presentat el diari dels 20 anys de Jubany, creat conjuntament amb l’equip del diari Ara. Seguint les seccions tradicionals d’un diari generalista, la publicació recull l’evolució del projecte Jubany des de diferents perspectives. Podeu consultar-lo clicant aquí.

L'equip del restaurant Can Jubany, al complet. Foto: José M. Gutiérrez