​Carnestoltes 2023 a Osona: dates, rues i activitats

Consulta les festes de carnaval que pots viure a la comarca

Carnaval de Terra Endins de Torelló 2022.
Carnaval de Terra Endins de Torelló 2022. | Adrià Costa
06 de febrer del 2023
Actualitzat el 16 de febrer a les 14:47h
Després d'uns anys de pandèmia, tornen els carnavals a Osona amb total normalitat. Els carrers i les places de la comarca s'ompliran de nou durant aquest febrer de 2023 de rauxa i disbauxa. Tot i que el més esperat i multitudinari és el Carnaval de Terra Endins de Torelló, la majoria de municipis osonencs organitzen les tradicionals rues de Carnaval. Osona.com fa un recull de les festes de carnaval que pots viure a la comarca.
 

Carnaval de Centelles: rues i activitats programades

El Carnaval de Centelles és una de les festes més esperades de la comarca. Enguany arriba a la 42a edició, i tot i que la rua serà el aquest dissabte 11 de febrer, des del diumenge 5, amb el pregó, la festivitat ja camina. Al llarg de tota la setmana s'han programat activitats, i en destaquen les consignes esbojarrades del Rei Carnestoltes, que cada dia, des del dilluns 6 i fins al dijous 9 de febrer, a través de les xarxes socials i la web de l'Ajuntament de Centelles, donarà instruccions als participants del carnaval.

El dia gran serà dissabte 11 de febrer. A les cinc de la tarda es concentraran les carrosses i les comparses, a les sis de la tarda es presentarà el Rei Carnestoltes, i seguidament, la rua pel municipi. Finalment, Ball de Carnaval al Pavelló municipal amb Banda Neon i el lliurament de premis.

Totes les activitats i la programació del Carnaval de Centelles 2023.
 

Karkamal de Calldetenes: rues i activitats programades

Un any més torna el Karkamal de Calldetenes, el dissabte 11 de febrer. La rua començarà a partir de les sis de la tarda amb sortida des de la nau de la Brigada municipal. Pels volts de les set de la tarda hi haurà la crema de Carnestoltes, l'entrega de premis, i seguidament, sopar i ball amb la rumba de Peluts i Pelats.

Tota la programació del Karkamal de Calldetenes 2023.
 

Festa de Carnestoltes de Sant Miquel de Balenyà: rues i activitats programades

Dissabte 11 de febrer els carrers de Sant Miquel de Balenyà s'ompliran de rauxa amb una nova edició de la Festa de Carnestoltes. A partir de les quatre de la tarda, està previst que el Rei Carnestoltes arriba a la plaça de l'església, i seguidament, s'iniciarà la rua pel municipi a ritme de la Banda Patilla. A les sis de la tarda, Ernest Codina presentarà la desfilada i el concurs de disfresses i s'entregaran els premis a l'originalitat, millor elaboració i millor posada en escena. Per acabar la jornada, sopar i discjòquei.

Consulta aquí tota la programació de la Festa de Carnestoltes de Sant Miquel de Balenyà.
 

Carnaval de Torelló: rues i activitats programades

El Carnaval de Terra Endins de Torelló és, sense cap mena de dubte, el més multitudinari de la comarca, i un dels més importants del país. Enguany la festa recupera la normalitat, després d'uns anys marcada per la pandèmia. I ho fa amb novetats rellevants.

Ja fa dies que s'escalfen motors pel Carnaval de Torelló, i el passat dissabte 4 de febrer, durant l'acte de presentació de la festivitat al Teatre Cirvianum, es va anunciar el nom de la Reina Carnestoltes 2023: la veïna del municipi Marta de Ges, filla de modistes i membre de l'associació del Carnaval.

El dijous 16 de febrer, el Pullassu donarà el tret de sortida a la festa més esbojarrada de la capital del Ges i d'Osona, amb la incorporació d'una nova figura que feminitzarà la celebració: el Xirri. L'endemà, el divendres 17, serà el torn de Senyorets i els Homenots.

L'acte central, la rua del Carnaval de Terra Endins, tindrà lloc el dissabte 18 de febrer. De moment, des de l'organització informen que ja hi ha inscrites unes 25 carrosses, i preveuen que prop de 4.000 persones participaran en l'espectacle del Carnaval. A més, calculen que unes 22.000 més s'afegiran per veure'l i gaudir-lo.

Tot el que has de saber del Carnaval de Terra Endins de Torelló 2023.
 

Carnaval de Sant Julià de Vilatorta: rues i activitats programades

Sant Julià de Vilatorta celebrarà el seu Carnaval el pròxim dissabte 18 de febrer, amb una rua que recorrerà tot el municipi, amb sortida des de la plaça Catalunya a les cinc de la tarda.

Més informaciódel Carnaval de Sant Julià de Vilatorta 2023.
 

Carnaval de Tona: rues i activitats programades

Tona s'omplirà de gresca i disbauxa el pròxim dissabte 18 de febrer amb el Carnaval del municipi. A partir de dos quarts de sis de la tarda es començaran a concentrar les carrosses davant de l'Institut, i pels volts de les sis, iniciarà la rua pels carrers del poble. El Carnaval de Tona seguirà el següent recorregut: de l'Institut al carrer Torras i Bages, passant per l'Avinguda Montseny, seguint per la plaça de L'hostal, pel carrer Barcelona, el carrer Major, el carrer Antoni Figueres, i finalment, acabarà a l'esplanada de la sala la Canal, a on a partir de dos quarts de nou, hi haurà la fi de festa amb ball i concert amb el grup Verbena'm.

Programació Carnaval de Tona 2023.


Carnaval de Vic: rues i activitats programades

Dissabte 18 de febrer, a partir de dos quarts d'onze del matí, se celebrarà la rua de Carnestoltes de Vic. La sortida de la desfilada serà a l'Horta Vermella i Formiguera i al llarg del recorregut passarà per diferents barris del sud de la ciutat, finalitzant al Remei.
 

Carnaval de Taradell: rues i activitats programades

Un any més, Ràdio Taradell i l'Ajuntament organitzen un nou Carnaval al municipi. Enguany serà el dissabte 25 de febrer, i es recuperarà la normalitat de la festivitat després d'uns anys de pandèmia, ajornaments i restriccions.

La rua del Carnaval recupera el recorregut habitual, tot i que la concentració de carrosses i comparses serà a la carretera de Balenyà. El pregó serà a dos quarts de set de la tarda i es farà des de la carrossa de l'organització, al costat del Rei Carnestoltes. L'entrega de premis i la fi de festa serà a l'escenari de Can Costa.

Més informació del Carnaval de Taradell 2023.
 

Carnaval de Roda de Ter: rues i activitats programades

La disbauxa s'instal·larà a Roda de Ter a partir del divendres 24 de febrer. Aquest dia, a partir de dos quarts de vuit de la tarda hi haurà la baixada de carretons. La festa grossa, però, serà el dissabte 25, quan a partir de dos quarts de sis de la tarda començarà la Rua de Carnaval, una desfilada que recorrerà els carrers més emblemàtics del municipi i que finalitzarà a la Plaça Major, a on hi haurà l'entrega de premis. Tot seguit, a la carpa municipal, hi haurà el sopar popular, i a partir de dos quarts de dotze de la nit, el Ball de Carnaval 2023 a ritme de versions amb Tinent Colombo.

Inscripció de carrosses i comparses per a la rua de Carnaval aquí
 

Carnaval Hostalets de Balenyà

El divendres 24 de febrer, Hostalets de Balenyà torna a posar en marxa el seu carnaval, en la que serà la 21a edició. A partir de les deu del matí arrencarà la rua infantil pels carrers del poble.

El dissabte 25, eix central de la festivitat al municipi, els actes començaran al matí amb la visita del jurat als aparadors decorats de les botigues del poble, i tot seguit, d'onze del matí a una del migdia, al pavelló hi haurà activitats per a la mainada. A partir de les set de la tarda començarà la rua de Carnaval, amb sortida i arribada al pavelló municipal, a on tindrà lloc també una botifarrada popular i l'entrega de premis.

Programació del Carnaval dels Hostalets de Balenyà.